ΙΣΤΙΑΙΑ: Οχιά δάγκωσε 57χρονο και παραλίγο να χάσει την ζωή του

ΙΣΤΙΑΙΑ: Οχιά δάγκωσε 57χρονο και παραλίγο να χάσει την ζωή του
6 Αυγούστου 2020, 18:12
A+ A-
Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Λαμίας, μέσω Αρκίτσας και σώθηκε. 

Σοβαρό κίνδυνο διέτρεξε η ζωή 57χρονου στην Ιστιαία, το απόγευμα της Τετάρτης 5 Αυγούστου, όταν τον δάγκωσε οχιά την ώρα που ασχολείτο με εργασίες καθαρισμού στην αυλή του σπιτιού του.

Ο 57χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Λαμίας, μέσω Αρκίτσας (με το φέρυ-μπωτ) και παρέμεινε στο νοσοκομείο όλο το βράδυ της Τετάρτης για παρακολούθηση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, χρειάστηκε επιπλέον δόση αντιοφικού ορού για να αντιμετωπιστεί το δηλητήριο του ερπετού, που του κατάφερε δάγκωμα στο δάχτυλο του χεριού του.

Ευτυχώς παρά τον κίνδυνο που διέτρεξε η υγεία του αντιμετωπίστηκε επιτυχώς, ωστόσο παραμένει ένα ακόμη 24ωρο στη ΜΕΘ ώσπου να υποχωρήσει το οίδημα.

Ο άτυχος άνδρας καθάριζε κάποιον εξωτερικό χώρο στο σπίτι του στην Ιστιαία όπου υπήρχε υγρασία και εκεί φαίνεται ότι είχε φωλιάσει η οχιά, η οποία τον δάγκωσε.

Από δάγκωμα οχιάς κατέληξε στο Νοσοκομείο Λαμίας, την ίδια μέρα και μία 55χρονη γυναίκα. Το φίδι την δάγκωσε ενώ βρισκόταν στον περιβάλλοντα χώρο του σπιτιού της που βρίσκεται σε χωριό έξω από την Αταλάντη.

Ο σύζυγός της κατάφερε να σκοτώσει το φίδι, που πρόλαβε όμως να τη δαγκώσει, με αποτέλεσμα να καταλήξει κι αυτή στο Νοσοκομείο για χορήγηση αντιοφικού ορού.

Επιστροφή