ΔΕΗ: Ανακοίνωσε μειώσεις στους λογαριασμούς για την θερινή περίοδο

ΔΕΗ: Ανακοίνωσε μειώσεις στους λογαριασμούς για την θερινή περίοδο
8 Αυγούστου 2020, 08:36
A+ A-
Διαβάστε ποιοι καταναλωτές ωφελούνται.    

Εκπτώσεις για την θερινή περίοδο ανακοίνωσε η ΔΕΗ για τους οικιακούς πελάτες. Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει καταρχήν τα εξής:

" Η ΔΕΗ κατανοώντας τις ιδιαίτερα αυξημένες ενεργειακές ανάγκες της θερινής περιόδου ανακοινώνει πως διατηρεί την έκπτωση 8% για τις καταναλώσεις πάνω από 2.000 KWh για τους οικιακούς πελάτες έως τις 30.09.2020."

Επιπλέον, η ανακοίνωση επισημαίνει:

"Παράλληλα, στηρίζει την επανεκκίνηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενισχύοντας την προσπάθεια να ψηφιοποιήσουν περαιτέρω τις δραστηριότητές τους και προσφέρει έκπτωση 5 ευρώ (ή 2,5 ευρώ μηνιαίως) στους λογαριασμούς e-bill για όλους τους πελάτες, ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που θα επιλέξουν να εγγραφούν και να λαμβάνουν ηλεκτρονικό λογαριασμό.

Συγκεκριμένα τα ευνοϊκά μέτρα αφορούν στα παρακάτω:

Κατάργηση του 2ου κλιμακίου στη χρέωση ενέργειας όλων των Οικιακών τιμολογίων (Γ1 και Γ1Ν) η οποία ισοδυναμεί με έκπτωση 8%.

Οπότε, η τιμή χρέωσης για τις καταναλώσεις ημέρας άνω των 2.000kWh (2ο κλιμάκιο) εξισώνεται με του 1ου κλιμακίου δηλαδή η χρέωση από 0,11936€/kWh μειώνεται σε 0,11058 €/kwh.

Κατάργηση της χρέωσης 1€ για κάθε έγχαρτο λογαριασμό.

Διατήρηση της έκπτωσης που παρέχεται στους πελάτες e-bill με Επαγγελματικό τιμολόγιο Γ21, Γ22 και Γ23 και Αγροτικό για κάθε ηλεκτρονικό λογαριασμό, 5€ για τους Διμηνιαίους και 2,5€ για τους Μηνιαίους."

Με τα νέα ευνοϊκά μέτρα ευνοείται σχεδόν το σύνολο των πελατών και συγκεκριμένα:

  • Οι Οικιακοί πελάτες με τιμολόγια Γ1 και Γ1Ν
  • Οι πελάτες με Κοινωνικό Τιμολόγιο (ΚΟΤ)

Επιστροφή