ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ: Επεισόδιο με τουρκική ακταιωρό

ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ: Επεισόδιο με τουρκική ακταιωρό
26 Αυγούστου 2020, 12:07
A+ A-
Την ώρα που η Ελλάδα έσωζε ζωές

Προκαλεί, αμφισβητεί και απ' ότι φαίνεται το πράγμα δεν έχει σκοπό να σταματήσει η γείτονα χώρα. Τα ξημερώματα της Τετάρτης σημειώθηκαν δύο σοβαρά περιστατικά ανάμεσα σε τουρκική ακταιωρό με το Ελληνικό Λιμενικό και  ελικόπτερο super puma του πολεμικού μας ναυτικού.

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα με δυνάμεις του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού πραγματοποιεί στην περιοχή εντός του FIR Αθηνών, επιχείρηση διάσωσης μεταναστών. Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί περίπου 100 άτομα. Στην επιχείρηση τραυματίστηκε ένα μέλος του λιμενικού και χρειάστηκε η μεταφορά του με ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού.

Το τουρκικό ακταιωρό προσπάθησε να εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού την ώρα μάλιστα που πραγματοποιούσε τη διάσωση των μεταναστών, αλλά και τη στιγμή που πλησίασε το ελικόπτερο για να παραλάβει τον τραυματισμένο λιμενικό, έριξε φώτα με προβολείς, ακτίνες λέιζερ και δημιουργούσε θόρυβο προσπαθώντας να «τυφλώσει» το ελικόπτερο super puma.

Αμέσως, ενημερώθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής κ. Πλακιωτάκης, καθώς και ο αρμόδιος υπουργός ενόπλων δυνάμεων.

Να αναφέρουμε ότι η Ελλάδα έχει την αρμοδιότητα έρευνας και διάσωσης σε ολόκληρη την περιοχή εντός του FIR Αθηνών, κάτι που η Τουρκία αμφισβητεί.

Επιστροφή