ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ-ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ 3-5 (πέναλτι): Έφτασε στο χείλος του αποκλεισμού, αλλά βρήκε εξιλέωση

ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ-ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ 3-5 (πέναλτι): Έφτασε στο χείλος του αποκλεισμού, αλλά βρήκε εξιλέωση
6 Σεπτεμβρίου 2020, 23:46
A+ A-
Άτυπη ρεβάνς για τον αποκλεισμό πριν δύο χρόνια.

Με ...σελίδες από μυθιστόρημα μοιάζει η πρόκριση του Ταμυναϊκού στο γήπεδο Γυμνού σε βάρους του Αμαρυνθιακού.

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή... Πριν δυο χρόνια (15-9-2018), που ο Αμαρυνθιακός έπαιζε στη Β' κατηγορία, με γκολ στο 86' του Δημήτρη Κόλλια, είχε αποκλείσει τον Ταμυναϊκό 1-0 στη β' φάση της διοργάνωσης.

Το απόγευμα της Κυριακής (6/9) ο Ταμυναϊκός ήθελε να πάρει τη ρεβάνς και ο Αμαρυνθιακός να ξαναγίνει "δήμιος".

Ο πρώτος τα κατάφερε, ο δεύτερος άγγιξε το κατόρθωμα, του δόθηκε η ευκαιρία να ...επανορθώσει στην παράταση και στα πέναλτι, αλλά στο τέλος πικράθηκε μόνο από το αποτέλεσμα, γιατί η ομάδα της Βάθειας σαν εικόνα ...έδειξε τα δόντια της.

Στο 28' ο Σελίμ Μυρτέζα με φοβερή εκτέλεση φάουλ ...έγραψε κι έκανε το 1-0.

Χρειάστηκε να δείξει το ρολόι το 91ο λεπτό για να καταφέρει ο Ταμυναϊκός να φέρει το ματς στα ίσια.

Και το έκανε με συρτό σουτ έξω από την περιοχή του Βελαέτη (φωτό). Ο σκόρερ στο 95' αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα. 

Πριν το 1-1 ο Αμαρυνθιακός είχε χάσει ευκαιρίες για να εδραιώσει το προβάδισμά του, αλλά ο νεοαποκτηθείς γκολκίπερ Διαμαντής Ζωντός ήταν θετικότατος στις επεμβάσεις του.

Οι δύο ομάδες πήγαν στην παράταση, δεν αναδείχθηκε νικητής και έτσι, οδηγήθηκαν στη ρώσικη ρουλέτα με τελικό νικητή τον Ταμυναϊκό.

Τα πέναλτι

Μ. Αναστασίου 0-1

Πετράκης 0-1 (απέκρουσε ο Ζωντός)

Λάμπρου 0-2

Νάτσης (άουτ) 0-2

Πιλάτης 0-3

Γ. Σταματάκος 1-3

Β. Αναστασίου 1-3 (απέκρουσε ο Τόρα)

Σ. Μυρτέζα 2-3

Ν. Μαστροκώστας 2-4

(Ο Κοντραζίου δεν χρειάστηκε να πάρει φόρα για να εκτελέσει).

 

Στη βασική 11άδα του Αμαρυνθιακού ήταν πέντε από τους μεταγραφέντες. Ο τερματοφύλακας Ερμής Τόρα (από τη Ερέτρια), ο αμυντικός Κώστας Στουραΐτης (επιστροφή από Αγιο Ιωάννη), ο μεσοεπιθετικός Βασίλης Τριανταφύλλου (έπαιζε στην Καστέλλα), ο ακραίος Ανέστης Πετράκης (γύρισε από Ερέτρια) και ο Δημήτρης Τσούτσης (από Μακρυκάπα). Αλλαγή μπήκε ο Γιάννης Σταματάκος (ξαναγύρισε κι αυτός από την Ερέτρια).

Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος χρησιμοποίησε, από τους νέους παίκτες που απέκτησε ο Ταμυναϊκός, τους: Ζωντό (ήταν στον Πανθηραϊκό), Κιάτο (18χρονος από τον Αγιο Λουκά), Νίκο Μαστροκώστα (από ΑΠΚΟ Δροσιάς) και Γιάννη Μώρο (Απόλλωνα Ερέτριας).

 

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Χουλιαράς, Χαρ. Αντωνίου-Χρ. Αλεξίου.

ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ (Γιώργος Κρόκος): Τόρα, Α. Σεφερλής, Στουραΐτης, Πετράκης, Τριανταφύλλου, Σελ. Μυρτέζα, Αντ. Μυρτέζα (52′ Σταματάκος), Κιμουλιάτης, Νάτσης, Αλμπ. Κοντραζίου, Τσούτσης (117′ Γ. Σεφερλής).

ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Αντωνόπουλος): Ζωντός, Κιάτος (68′ Πομάρες), Πιλάτης, Βελαέτης, Βασίλης Αναστασίου, Μάνος Αναστασίου, Ποδαράς (52′ Βρέττος), Μεταξάς, Λάμπρου, Μαστροκώστας, Μώρος.

Επιστροφή