Σαρωτικές αλλαγές για τη θητεία στις Ενοπλες Δυνάμεις

Σαρωτικές αλλαγές για τη θητεία στις Ενοπλες Δυνάμεις
19 Σεπτεμβρίου 2020, 14:37
A+ A-
Τι εξετάζει η Κυβέρνηση

Αλλαγές προανήγγειλε στη Θεσσαλονίκη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που αφορούν τη στρατιωτική θητεία. Εκτός από την αύξηση της θητείας σε 12 από 9 μήνες (εκτός για όσους θητούν στο Καστελόριζο, όπου θα παραμείνει στους 9 μήνες), που ήταν μέχρι σήμερα, εξετάζεται και η υποχρεωτική κατάταξη στα 18.

Τι σημαίνει όμως αυτό; Πως θα καταταχτούν οι απόφοιτου του Λυκείου, οι οποίοι θα θέλουν να σπουδάσουν; Μέχρι σήμερα, μετά την ολοκλήρωση των σπουδιών τους κάνουν τη θητεία τους. Αυτό, πιθανότατα θα αλλάξει.

Οσες ειδικότητες, όπως γιατρός για παράδειγμα, ή μηχανικοί νοσηλευτές, πρώτα θα τελειώνουν τις σπουδές τους, έτσι ώστε να αποκτούν τις γνώσεις και την ειδικότητα, για να μπορούν ταυτόχρονα με τη θητεία τους να εξυπηρετούν και τις ανάγκες στις ένοπλες δυνάμεις για όσο καιρό θα υπηρετούν τη θητεία τους.

Κι αυτό, γιατί στις Ενοπλες Δυνάμεις, υπάρχουν ανάγκες εξειδικευμένων εφέδρων, όπως γιατροί, νοσηλευτές, πολιτικοί μηχανικοί, αλλά και άλλες ειδικότητες.

Οσον αφορά ειδικότητες, όπως νομική, μαθηματικά, φιλολογία, κ.α. δηλαδή ειδικότητες που δεν έχουν ανάγκη οι ένοπλες δυνάμεις, τότε τα άτομα θα παρουσιάζονται αμέσως μετά την αποφοίτηση του Λυκείου και στη συνέχεια θα πραγματοποιούν τις σπουδές τους.  

Επιστροφή