Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους μαθητές να πυκνώσουν τις κινητοποιήσεις στα σχολεία

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους μαθητές να πυκνώσουν τις κινητοποιήσεις στα σχολεία
24 Σεπτεμβρίου 2020, 18:03
A+ A-
Ανακοίνωση από τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, που στηρίζει τις καταλήψεις των σχολείων.

Οι καταλήψεις στα σχολεία έχουν γίνει αντικείμενο αντιπαράθεσης μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, η οποία στηρίζει τις μαθητικές κινητοποιήσεις.

Σε ανακοίνωσή της, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στην κυβέρνηση της ΝΔ και τονίζει ότι:

«Η Κυβέρνηση θυσιάζει την υγεία των πολιτών για να πετύχει τα καλύτερα ντιλ για τους φίλους της και να μη διαταράξει τις σχέσεις της με τους ακροδεξιούς σκοταδιστές που η ίδια δημιούργησε. Καλλιεργεί τη συνωμοσιολογία με τις παλινωδίες της στην αντιμετώπιση της πανδημίας και γίνεται επικίνδυνη για τη ζωή μας.

Θα βρει ολόκληρη την κοινωνία απέναντι της. Αντί να σιωπήσει μετά την ξεφτίλα με τις μάσκες και να πάρει σοβαρά μέτρα, έστω εκ των υστέρων, για την προστασία των μαθητών/τριών, των οικογενειών τους και των δασκάλων και καθηγητών, προσπαθεί να δημιουργήσει την εικόνα των συνωμοσιολόγων μαθητών/τριών, αντιμετωπίζοντάς τους ως κακοποιούς, με αστυνομία και εισαγγελείς.»

Η ανακοίνωση καταλήγει με την φράση: « Καλούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες να πυκνώσουν τις κινητοποιήσεις τους για να προστατεύσουν τη ζωή τους και την εκπαιδευτική διαδικασία.

Δεν περιμένουμε τίποτα από την κυβέρνηση των ιδεοληπτικών ακροδεξιών. Την πανδημία θα την αντιμετωπίσει η κοινωνία ενωμένη με αλληλεγγύη και συλλογική υπευθυνότητα.»

Επιστροφή