ΔΡΟΣΙΑ-ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ 1-2: Βουρ... απ' τον Βουρδάνο και γκολ από τον καπιτάνο

26 Σεπτεμβρίου 2020, 22:15
A+ A-
Στο 90' ο αρχηγός των Λύκων Δήμος Σίδερης έκανε την ανατροπή

Στο 90' του αγώνα Δροσιά-Μακρυκάπα το σκορ ήταν 1-1 και σ' εκείνο το σημείο οι φιλοξενούμενοι, που βρέθηκαν να χάνουν με 1-0 στη λήξη του ημιχρόνου, έκαναν την ολική ανατροπή και πήραν τη νίκη (1-2),  με ...βουρ από δεξιά του Βουρδάνου και γκολ από τον ...καπιτάνο Δήμο Σίδερη.

Το ματς στο πρώτο μέρος θύμισε πολύ την αναμέτρηση ανάμεσα στις δυο ομάδες για το Κύπελλο πριν μια βδομάδα. Λιγοστές φάσεις και με κακές επιλογές από τους δυο αντιπάλους.

Η Μακρυκάπα έφθασε πιο πολλές φορές κοντά στην αντίπαλη εστία, αλλά οι προσπάθειες δεν είχαν καλό τελείωμα. Ο ΑΠΚΟ, που είχε την ατυχία να κάνει δυο αναγκαστικές αλλαγές, λόγω τραυματισμών, χωρίς να έχει απειλήσει τον Πουρνή, έφθασε τελικά στο γκολ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου από στατική φάση.

Ο Βαρσαμάς εκτέλεσε φάουλ και στην καρδιά της περιοχής ο υψηλόσωμος Μάκης Προβής πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πουρνή κάνοντας το 1-0.

Γκολ-ψυχρολουσία για τους φιλοξενούμενους λίγο πριν πάνε στα αποδυτήρια και με την έναρξη του β' 45λεπτου έδειξαν να έχουν επηρεαστεί, αφού η Δροσιά φάνηκε περισσότερο στα πρώτα λεπτά. Για λίγο, όμως.

Μετά από 10 λεπτά ο προπονητής της Μακρυκάπας Βαγγέλης Ζέρβας έστειλε τον Μπαλαμπάνη, που έπαιζε δεξιά, στη φυσική του θέση στην αριστερή πτέρυγα και στο δεξί άκρο πέρασε ο Πασάι, που έπαιζε αμυντικό χαφ. Παράλληλα μπήκε στον αγώνα και ο Κουτσαυλής στο κέντρο για να μοιράζει, ενώ η μεσαία γραμμή των φιλοξενούμενων βελτιώθηκε πιο πολύ με την ανοδική απόδοση του Γκίκα.

Οι "Λύκοι" άρχισαν να εφορμούν και από τις δυο πλευρές και πήραν τα ηνία δημιουργώντας συνεχώς κινδύνους για τον τερματοφύλακα του ΑΠΚΟ Σωτηρόπουλο, ο οποίος σε τρεις φάσεις αποδείχθηκε σωτήρας, αποσοβώντας τον κίνδυνο σε σουτ των Σίδερη (έξω από την περιοχή) στο 59', του Χίου (67') και του Καραντάκη (76').

Δεν μπόρεσε να αποτρέψει, όμως, ούτε την ισοφάριση στο 63', ούτε το γκολ της νίκης για τη Μακρυκάπα ακριβώς στο 90'.

Το 1-1 έγινε σχεδόν όπως το 1-0 με γκολ πάλι από αμυντικό, όπως ο Προβής. Μετά από κόρνερ, την μπάλα στα δίχτυα του Σωτηρόπουλου την έστειλε ο Παναγιώτης Γκρινιάρης,  ο οποίος πριν λίγους μήνες έπαιξε για λίγο (...ελέω κορωνοϊού) στον ΑΠΚΟ.

Στο 85' σε ψηλοκρεμαστό σουτ του Λούρου η μπάλα βρήκε το πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού και στο 90' "όρμησε" από δεξιά ο Βασίλης Βουρδάνος, που είχε μπει αλλαγή στη θέση του δραστήριου Χίου, κι έκοψε την μπάλα στη γωνία της μικρής περιοχής του ΑΠΚΟ. Εκεί ο αρχηγός της Μακρυκάπας, ο Δήμος Σίδερης πετάχτηκε και έστειλε την μπάλα στο πλεκτό κάνοντας το τελικό 1-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Διαιτησία: Δημ. Χουλιαράς, Αντ. Ιωάννου-Χαρ. Αντωνίου.

ΑΠΚΟ ΔΡΟΣΙΑΣ (Παναγιώτης Ελευθερίου): Σωτηρόπουλος, Τζαφέρος, Διοκμετζίδης (87′ Μπρατσιώτης), Δουρδουβέλας, Προβής, Κάκιος, Λουκάς (42′ λ.τ Αλαφάκης), Κορδώνης (36′ λ.τ. Σ. Ελευθερίου), Χ. Ελευθερίου (87′ Άλλκο), Βαρσαμάς, Σεϊνταράσι.

ΑΟ ΜΑΚΡΥΚΑΠΑΣ (Βαγγέλης Ζέρβας): Π. Πουρνής, Χρ. Χασάνδρας (55′ Κουτσαυλής), Μπαλαμπάνης, Γκρινιάρης, Αρ. Πουρνής, Πασάι, Γκίκας, Λούρος, Καραντάκης, Σίδερης (92′ Σμπρίνης), Χίος (85′ Βουρδάνος).

Επιστροφή