ΑΡΤΑΚΗ: Μια κατειλημμένη πόλη

ΑΡΤΑΚΗ: Μια κατειλημμένη πόλη
6 Μαρτίου 2011, 09:00
A+ A-
Οι έμποροι είναι εξοργισμένοι με το απίστευτο μπάχαλο στην Εθνικής Αντιστάσεως. Διαβάστε τις δηλώσεις τους.

Σε ...στενό δρομάκι έχει καταντήσει η κεντρική οδός Εθνικής Αντιστάσεως στην Αρτάκη. Κάτοικοι και έμποροι της περιοχής δηλώνουν αγανακτισμένοι με την κυκλοφοριακή συμφόρηση της βασικής αρτηρίας της πόλης και με δηλώσεις τους στο egnomi.gr καλούν το νέο Καλλικρατικό δήμο Χαλκιδέων να βάλει τάξη στο μπάχαλο που επικρατεί.

Οπως θα διαβάσετε παρακάτω, η οργή ξεχειλίζει από τους Αρτακιανούς που βλέπουν καθημερινά να διπλοπαρκάρουν οχήματα και να γίνονται ατυχήματα στην Εθνικής Αντιστάσεως, που θα αποφεύγονταν αν είχαν παρθεί τα αναγκαία κυκλοφοριακά μέτρα. Εξαιτίας, δε, των διπλοπαρκαρισμένων αυτοκινήτων, ο δρόμος γίνεται αμέσως μονής κατεύθυνσης και η ασφαλής διέλευση εναποτίθεται στο savoir vivre των οδηγών!

Το φαινόμενο παίρνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις αν αναλογιστούμε ότι η συγκεκριμένη οδός αποτελεί μέρος του βασικού οδικού άξονα που οδηγεί στην Β. Εύβοια. Οι διερχόμενοι οδηγοί σαφώς και θα έχουν πάθει την πλάκα τους με τις τριτοκοσμικές εικόνες που αντικρίζουν, οι οποίες "πληγώνουν" τουριστικά την Αρτάκη και ντροπιάζουν την Εύβοια.

Οι έμποροι που δραστηριοποιούνται στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως είπαν στο egnomi.gr

ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΛΑ (συνιδιοκτήτρια κομμωτηρίου)

"Πρώτα απ' όλα πρέπει να δημιουργηθεί μια υπόγεια διάβαση πεζών για διασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητά τους. Επειτα, πρέπει ο δήμος να απαγορεύσει το παρκάρισμα δεξιά και αριστερά του δρόμου και να κατασκευαστούν πάρκινγκ στους πέριξ δρόμους, έτσι ώστε και η κίνηση των οχημάτων να εξομαλυνθεί και η...κίνηση στα εμπορικά καταστήματα να μη μειωθεί".

 

 

 

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΛΑΜΙΔΑΣ (ιδιοκτήτης παντοπωλείου)

"Αμεσα πρέπει να τοποθετηθεί σήμανση για μονόπλευρη στάθμευση. Δεν αντέχουμε άλλο, το κακό έχει παραγίνει. Ο καθένας παρκάρει όπου θέλει, εδώ και χρόνια, αλλά κανείς δεν ενδιαφέρεται να λύσει το πρόβλημα. Μιλάμε για κανονικό γράψιμο σε ένα σημαντικό πρόβλημα των πολιτών". 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΗΡΩ ΚΑΡΑΜΑΝΟΥ (ιδιοκτήτρια καταστήματος με είδη οικιακής χρήσης)

"Οτι παρκάρουν δεξιά και αριστερά τα οχήματα δεν είναι πια τόσο πρόβλημα, όσο ότι κάποιοι φτάνουν να αράζουν το αμάξι τους πάνω στα πεζοδρόμια! Εκεί έχουμε φτάσει δυστυχώς και η Αρτάκη είναι μια κατειλημμένη πόλη. Οι πεζοί ...εκδιώχνονται και δεν ασχολείται κανένας. Να δούμε πότε θα ενδιαφερθούν οι αρμόδιοι να λύσουν το πρόβλημα".

 

 

 

ΕΛΕΝΗ ΡΟΓΚΑ-ΠΟΥΡΝΗ (κομμώτρια)

Μαζί με τη χαριτωμένη κόρη της, Τατιάνα, ποζάρει η κυρία Πουρνή και τονίζει: "Εχουν μάθει όλοι να διπλοπαρκάρουν για να κάνουν τα ψώνια τους και τα ατυχήματα είναι συχνό φαινόμενο στην Εθνικής Αντιστάσεως. Ευτυχώς γλιτώνουμε τα χειρότερα, γιατί οι οδηγοί ξέρουν τη στενότητα του δρόμου και δεν τρέχουν. Πρέπει άμεσα να δημιουργηθούν θέσεις πάρκινγκ στην πόλη.

 

 

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΚΑΡΑΠΑΖΒΑΝΤΗΣ (ιδιοκτήτης καταστήματος ηλεκτρονικών ειδών)

Μαζί με τον φίλο του Γιάννη Αλεξίου πετύχαμε τον Παρασκευά Καραπαζβάντη που δηλώνει: "Υπάρχει πράγματι πρόβλημα, αλλά η λύση που θα δοθεί πρέπει να διασφαλίζει και την απρόσκοπτη εμπορική κίνηση. Να μελετηθεί καλά η όποια κυκλοφοριακή ρύθμιση προωθηθεί, αλλά να μην μαραζώσουμε κι εμείς που ζούμε από τους ανθρώπους που παρκάρουν για λίγο και ψωνίζουν από τα καταστήματά μας".

 

 

ΜΑΤΙΝΑ ΠΕΤΑΛΑ (έμπορος) 

"Να περιοριστεί η στάθμευση δεξιά και αριστερά του δρόμου, να τοποθετηθεί σήμανση, και τελος πάντων να ενδιαφερθούν οι αρμόδιοι! Πόσες φορές έχουμε γίνει μάρτυρες τροχαίων ατυχημάτων και κανείς δεν έχει πράξει το παραμικρό για να σταματήσει πια αυτό το χάλι;".

 

 

 

 

 

Επιστροφή