Η Τζοβάνα Γκόγκου εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στο Γιώργο Ψαθά

Η Τζοβάνα Γκόγκου εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στο Γιώργο Ψαθά
1 Οκτωβρίου 2020, 12:28
A+ A-
Με αφορμή την θεομηνία στο Δήμο Διρφύων- Μεσσαπίων.

Η Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης στο Δήμο Διρφύων- Μεσαπίων  Τζοβάννα Γκόγκου εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στο Δήμαρχο Γιώργο Ψαθά, με αφορμή τις καταστροφές που υπέστη ο Δήμος από την θεομηνία.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει τα εξής:

"Οι πλημμύρες της 09/08/20 στον Δήμο μας κατέδειξαν με τον πιο τραγικό τρόπο την έλλειψη μέριμνας και διεκδίκησης για αντιπλημμυρικά έργα,την αδυναμία διαχείρισης έκτακτων αναγκών αλλά και την επιλογή μιας πολιτικής του Δημάρχου να μην προτάσσει μελέτες και έργα υποδομής και επιβίωσης που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος.

Οι περιοχές που επλήγησαν ήταν ήδη χαρακτηρισμένες και γνωστές στην Δημοτική αρχή ως επικίνδυνες για καταστροφές από πλημμύρες καιρό πριν.

Όπως επίσης γνωστή ήταν η άμεση ανάγκη για θωράκιση των καμένων περιοχών του 2018 και 2019.Τρεις μέρες δε πριν τις πλημμύρες υπήρχε ενημέρωση για ακραία καιρικά φαινόμενα που μας κόστισαν ανθρώπινες ζωές και καταστροφή περιουσιών.

Ο Δήμος μας από το 2019 κηρύχθηκε σε έκτακτη ανάγκη που σημαίνει ότι υπήρχε η δυνατότητα αυτή την περίοδο να γίνουν έργα ξεπερνώντας χρονοβόρες διαδικασίες επιταχύνοντας όλες τις διαδικασίες.

Όμως η ανικανότητα για την εκτέλεση των έργων μας βάζει για δεύτερη φορά σε έκτακτη ανάγκη με το υπ αριθμ. 5894 έγγραφο για παράταση έκτακτης ανάγκης έως τις 15/02/21.

Δηλαδή τώρα είμαστε σε έκτακτη ανάγκη στο τετράγωνο περιμένοντας το εις τον κύβο .

Πότε τελικά θα τελειώσουν τα κατεπείγοντα έργα που προβλέπονται από τέτοιες καταστάσεις;

Ο Δήμαρχος όφειλε να έχει σχέδιο οργανωμένο με καθορισμένους ρόλους διοίκησης πριν, κατά την διάρκεια και μετά την καταστροφή όπως προβλέπεται.

Το οφείλει εδώ και 7 χρόνια που οι δημότες του εμπιστεύτηκαν την διοίκηση του Δήμου και την ποιότητα της ζωής τους. Στο πρώτο Δημοτικό συμβούλιο μετά την τραγωδία η αξία αυτής της εμπιστοσύνης φάνηκε από την απόφαση του Δημάρχου να βάλει 13ο θέμα το θέμα των αποζημιώσεων των Δημοτών. Σ' αυτό το συμβούλιο εκτός από ευχολόγια δεν ακούστηκε κάτι άλλο."

Επιστροφή