Υγεία

ΛΟΥΚΙΣΙΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Μια κηδεία η αιτία για τους αυστηρούς περιορισμούς

ΛΟΥΚΙΣΙΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Μια κηδεία η αιτία για τους αυστηρούς περιορισμούς
30 Σεπτεμβρίου 2020, 21:59
Βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό συγγενείς του νεκρού.

Αυστηροί περιορισμοί ενάντια στη διάδοση του κορωνοϊού ισχύουν στα Λουκίσια του Δήμου Χαλκιδέων, το Μουρίκι, τα Πλατανάκια, το Ύπατο και το Λουτούφι του Δήμου Θηβαίων, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Η αιτία που η Γραμματεία καλεί ουσιαστικά τους κατοίκους των οικισμών να μείνουν σπίτι τους είναι μία κηδεία! Οπως προέκυψε από το ρεπορτάζ, σε νεκρώσιμη ακολουθία που έγινε στο Μουρίκι, συγκεντρώθηκαν αρκετοί άνθρωποι από τους παραπάνω οικισμούς.

Μετά από έλεγχο, βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό συγγενείς του νεκρού και έτσι σήμανε συναγερμός. Ο ΕΟΔΥ κάνει εντατικούς ελέγχους στα πλαίσια τις ιχνηλάτησης και συστήνει στους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους για να μην υπάρξει μετάδοση του ιού. 

ΠΟΙΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Ισχυρή σύσταση για μέτρα αυτοπροστασίας από τον κορωνοϊό, κάνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σε κατοίκους οικισμών του Δήμου Θηβαίων και του Δήμου Χαλκιδέων.

Η σύσταση γίνεται μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση 63χρονης που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ.

Συγκεκριμένα, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, απευθύνεται ΙΣΧΥΡΗ ΣΥΣΤΑΣΗ στους κατοίκους οικισμών του Δήμου Θηβαίων Βοιωτίας και του Δήμου Χαλκιδέων Ευβοίας.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους οικισμούς:

Μουρίκι, Πλατανάκια, Ύπατο και Λουτούφι του Δήμου Θηβαίων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και Λουκίσια του Δήμου Χαλκιδέων της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συστήνει στους κατοίκους να τηρούν πιστά τα παρακάτω μέτρα αυτοπροστασίας:

▪ Παραμονή εντός των σπιτιών και αποφυγή κάθε περιττής μετακίνησης.

▪ Χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς.

▪ Να μην πηγαίνουν οι μαθητές σε οποιαδήποτε σχολική μονάδα όλων των βαθμίδων.

▪ Να μη μετακινούνται οι εργαζόμενοι ιδιωτικού και δημόσιου τομέα από τους οικισμούς αυτούς προς την εργασία τους, για την αποφυγή κινδύνου διασποράς και την προστασία των λοιπών εργαζομένων. 

Κατόπιν συνεννόησης με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, απευθύνεται ισχυρή σύσταση στους εργοδότες, οι οποίοι απασχολούν στις επιχειρήσεις τους κατοίκους των περιοχών αυτών, να αποδεχθούν τη μη προσέλευση των εργαζομένων, χωρίς καμία περαιτέρω επίπτωση.

Σημειώνεται ότι από αύριο, 1η Οκτωβρίου το πρωί, τέσσερις Κινητές Ομάδες Υγείας  του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται στους εν λόγω οικισμούς, στα κατά τόπους Δημοτικά Καταστήματα (Μουρίκι-Πλατανάκια, Ύπατο, Λουτούφι και Λουκίσια), για να γίνουν δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Η παραπάνω ισχυρή σύσταση ισχύει μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας ελέγχου στις προαναφερόμενες περιοχές, οπότε και θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΕΥΒΟΙΑ: Σε καραντίνα εκδρομείς στη Στενή

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΕΥΒΟΙΑ: Σε καραντίνα εκδρομείς στη Στενή
Υγεία
[22/10/2020 - 11:59]

Ήρθαν από την Κροατία μέσω προγράμματος για φοιτητές και ένα δείγμα βρέθηκε θετικό ...περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ-ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ: 18 κρούσματα κορωνοϊού στην εταιρεία "Αγγελάκης"

ΔΗΜΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ-ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ: 18 κρούσματα κορωνοϊού στην εταιρεία Αγγελάκης
Υγεία
[22/10/2020 - 08:11]

Ανακοινώθηκαν επίσημα από τον Δήμο. Διαβάστε που διαμένουν όσοι βρέθηκαν θετικοί. ...περισσότερα