ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Το εργοστάσιο παραμένει κλειστό και έπεσε γκρίνια μεταξύ των εργαζομένων

ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Το εργοστάσιο παραμένει κλειστό και έπεσε γκρίνια μεταξύ των εργαζομένων
9 Οκτωβρίου 2020, 17:57
A+ A-
Τρεις συνδικαλιστές ζήτησαν σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου και απάντηση δεν πήραν από το προεδρείο.

Το εργοστάσιο των Τσιμέντων Χαλκίδας παραμένει κλειστό εδώ και πολύ καιρό (και σύμφωνα με την ΑΓΕΤ δεν πρόκειται να ξαναλειτουργήσει), αλλά το Σωματείο Εργαζομένων εξακολουθεί να υφίσταται, με στόχο την επαναλειτουργία του. Ωστόσο, έχει πέσει γκρίνια μεταξύ των μελών του.

Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από ανακοίνωση τριών συνδικαλιστών και συγκεκριμένα των Γιάννη Γιωργουδάκη, Στέφανου Μπασινά και Γιώργου Μπουρλίδη, οι οποίοι στις 25 Σεπτεμβρίου ζήτησαν από το προεδρείο την άμεση σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου για ενημέρωση όλων των μελών του και σχεδιασμό κοινού σχεδίου δράσης.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι τρεις συνδικαλιστές τονίζουν –μεταξύ άλλων- ότι:

« Παρόλο που έχουν περάσει οι προβλεπόμενες 10 ημέρες ,δεν λάβαμε καμία απάντηση (και το μόνο που εισπράξαμε είναι κάποια σκυλάκια να αλυχτάνε  μέσω διαδικτύου) γιατί τολμήσαμε να ασκήσουμε το χρέος μας απέναντι στους εργαζομένους για ενημέρωση μέσω της σύγκλησης του Δ.Σ.

Αυτό που τορπιλίζει την ενότητα είναι η σεχταριστική  λογική σας, η μυστικοπάθεια σας (που δεν καταλαβαίνουμε τι εξυπηρετεί αυτή η τακτική σας) και όχι το κάλεσμα ενός νόμιμου και δημοκρατικού Δ.Σ.

Σας καλούμε πλέον σε σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης (ή ανοικτό Δ.Σ όπως προτιμάτε) ωσότου να ενημερώσετε ενώπιον όλων των εργαζομένων για φλέγοντα θέματα που έχουν προκύψει και κρίνεται η τύχη τους από αυτά.

Και να σας προλάβουμε όσον αφορά την πανδημία υπάρχουν αρκετοί ανοιχτοί χώροι ωσότου να κρατηθούν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας για την διεξαγωγή της Γ.Σ ή του ανοιχτού Δ.Σ.»

 

Επιστροφή