Καταιγιστικός Ναδάλ πήρε το 13ο του Ρολάν Γκαρός!

Καταιγιστικός Ναδάλ πήρε το 13ο του Ρολάν Γκαρός!
11 Οκτωβρίου 2020, 18:47
A+ A-
Εφθασε τον Φέντερερ στους 20 major τίτλους.

Ενας καταιγιστικός Ραφαέλ Ναδάλ ισοπέδωσε σήμερα, Κυριακή, στο στάδιο Φιλίπ Σατριέ τον Νόβακ Τζόκοβιτς και κέρδισε το 13ο Ρολάν Γκαρός της καριέρας του! Ο Ισπανός δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στο νο 1 του κόσμου και τον έριξε στο καναβάτσο με 3-0 σετ (6-0, 6-2, 7-5).

Ο τελικός ήταν παράσταση για ένα ρόλο και τα δύο πρώτα σετ δεν χωρούν σχολιασμού, αφού ο Νόλε σχεδόν δεν υπήρχε στο court ίσως και λόγω της κόπωσης μετά τον τετράωρο ημιτελικό με τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο Σέρβος έβγαλε μία κάποια αντίδραση μόνο στο τρίτο σετ, στα μέσα του οποίου άρχισε να ανεβάζει ρυθμούς. Ωστόσο, ο Ράφα παρέμεινε ψύχραιμος και καθάρισε τον τελικό κάνοντας break στο 5-5 και μετά κρατώντας άνετα το σερβίς του για να πανηγυρίσει ακόμη ένα τρόπαιο στο Παρίσι.

Ο αδιαμφισβήτητος βασιλιάς στις χωμάτινες επιφάνειες μεγάλωσε ακόμη περισσότερο το ρεκόρ κατακτήσεων στο Ρολάν Γκαρός, το οποίο ίσως και να μην καταρριφθεί ποτέ. Επιπλέον, ο Ισπανός έφθασε τον Ρότζερ Φέντερερ στην κορυφή των grand slam τίτλων. Εχουν και οι δύο από 20 αυτή τη στιγμή και είναι πολύ πιθανό ο Ναδάλ να τον ξεπεράσει.

Επιστροφή