ΠΡΟΣΟΧΗ: Υποχρεωτική η μάσκα και στους εξωτερικούς χώρους με συγχρωτισμό

ΠΡΟΣΟΧΗ: Υποχρεωτική η μάσκα και στους εξωτερικούς χώρους με συγχρωτισμό
13 Οκτωβρίου 2020, 21:11
A+ A-
Διαβάστε όλες τις νέες ρυθμίσεις, που εφαρμόζει η κυβέρνηση για να περιορίσει τον κορωνοϊό.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στην συνέντευξη τύπου για την πορεία της πανδημίας, την Τρίτη 13 Νοεμβρίου αναφέρθηκε σε ορισμένες αλλαγές που έγιναν, με μοναδική προτεραιότητα την διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι με τις νέες τροποποιήσεις είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός. 

Το μέτρο για την μάσκα αφορά ολόκληρη την Ελλάδα και όχι μόνο τις επιβαρυμένες περιοχές σημείωσε επίσης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Οι σημαντικότερες αλλαγές είναι οι εξής:

1. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς χώρους εργασίας και εξωτερικούς χώρους με συγχρωτισμό σε όλα τα επίπεδα συναγερμού σε, όλη την χώρα. Όπου υπάρχει συγχρωτισμός και σε εξωτερικούς χώρους, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και απαραίτητη για την προστασία τη δική μας αλλά και την προστασία των γύρω από εμάς.

2. Δεν επιτρέπεται η λειτουργία της εστίασης και των κέντρων ψυχαγωγίας σε όλα τα επίπεδα συναγερμού κατά τις εξής ώρες: Από τη 1 μετά τα μεσάνυχτα ως τις 5 το πρωί, στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 1. Από τις 12:30 το βράδυ ως τις 5 το πρωί, στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 2. Και από τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 3.

3. Ορίζεται ανώτατο όριο ατόμων για τις συναθροίσεις σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους. Πιο συγκεκριμένα για τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 1 το όριο είναι 100 άτομα, για τις περιοχές στο επίπεδο 2 τα 50 άτομα και για τις περιοχές στο επίπεδο 3 τα 9 άτομα.

4. Τίθενται αναλογικοί κανόνες τετραγωνικών και πληρότητας σε συνέδρια, χώρους λατρείας και μουσεία.

5. Τίθενται αυστηρά όρια πληρότητας σε θέατρα, σινεμά και συναυλίες, που είναι τα ακόλουθα: 65% πληρότητα στο επίπεδο 1, 50% πληρότητα στο επίπεδο 2, 30% πληρότητα στο επίπεδο 3.

6. Τα όρια πληρότητας στην εστίαση καθορίζονται σε 80% για το επίπεδο 1, 65% για το επίπεδο 2 και 50% για το επίπεδο 3.

7. Προβλέπεται χρήση μάσκας στα γυμναστήρια για το προσωπικό, αλλά και τους αθλούμενους, αναλόγως του επιπέδου συναγερμού. Πιο συγκεκριμένα, η χρήση μάσκας προβλέπεται για τον χρόνο παραμονής εντός του γυμναστηρίου, δηλαδή η μάσκα είναι υποχρεωτική στους χώρους υποδοχής, αναμονής και τα αποδυτήρια, καθώς και στην ομαδική εκγύμναση στην περίπτωση του επιπέδου 2 και του επιπέδου 3, όταν δεν μπορούν να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες αποστάσεις των 2 μέτρων μεταξύ των αθλουμένων.

Επιστροφή