Οικονομία

Ενημερωτική διαδικτυακή ημερίδα για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού

Ενημερωτική διαδικτυακή ημερίδα για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού
19 Οκτωβρίου 2020, 16:44
Από την Περιφέρεια και τα Επιμελητήρια της Στερεάς Ελλάδας.    

Με επιτυχία έλαβε χώρα, το απόγευμα της Τετάρτης 14 Οκτωβρίου, η διαδικτυακή εκδήλωση ενημέρωσης που συνδιοργάνωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τα Επιμελητήρια Στερεάς Ελλάδας, (Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας), ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών και η Αναπτυξιακή Διαχειριστική Στερεάς Ελλάδας.

Η ενημέρωση αφορούσε στο πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον COVID-19, πρόγραμμα που αφορά μη επιστρεπτέα επιχορήγηση για την κάλυψη των εξόδων τους. 

Συντονιστής της παρουσίασης του Προγράμματος ήταν ο Πρόεδρος της ΑΝΔΙΑ και του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας Θανάσης Κυρίτσης, ενώ σε αυτή από πλευράς Διοίκησης του Επιμελητηρίου Εύβοιας συμμετείχαν οι κύριοι : 

Νικόλαος Ανδρέας Μώρος Α΄ Αντιπρόεδρος – Αντώνιος Νταβαρίας Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝΔΙΑ – Βασίλης Βαρελάς Υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων - Γιάννης Μαραγκός Γενικός Γραμματέας - Νίκος  Φωκίτης μέλος ΔΣ.  

Η επιτυχία της ενημερωτικής Ημερίδας συνίσταται στο γεγονός της μαζικής συμμετοχής και στην άκρως αναλυτική πληροφόρηση των δυνητικών δικαιούχων.

Η πληροφόρηση πραγματοποιήθηκε από τα στελέχη της ΑΝΔΙΑ, που διαλεύκαναν κάθε ερώτημα των συμμετεχόντων, για τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα ενίσχυσης κεφαλαίου κίνησης των Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων με τη μορφή της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης ύψους 10 εκατ. ευρώ. 

Η συγκεκριμένη δράση αφορά ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία με τη μορφή επιχορήγησης.

Η δημόσια χρηματοδότηση καλύπτει Κεφάλαιο Κίνησης ίσο με το 50% των εξόδων της επιχείρησης το 2019 με ελάχιστο ποσό επιχορήγησης τα 4.000,00 € και μέγιστο τα 40.000,00 €.