ΕΝΩΣΗ ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΡΤΕΜΙΣΙΑΚΟΣ 1-2 (ΚΥΠΕΛΛΟ): Εκλεψε την πρόκριση λίγο πριν τη λήξη

ΕΝΩΣΗ ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΡΤΕΜΙΣΙΑΚΟΣ 1-2 (ΚΥΠΕΛΛΟ): Εκλεψε την πρόκριση λίγο πριν τη λήξη
21 Οκτωβρίου 2020, 18:50
A+ A-
Σκόρερ των νικητών ο Κώστας Μουτουσίδης

Με ένα γκολ που σημειώθηκε δευτερόλεπτα πριν ο διαιτητής κ. Παπακυριάκος σφυρίξει τη λήξη του αγώνα, ο Αρτεμισιακός πήρε το εισιτήριο για τους "8" του Κυπέλλου Εύβοιας, κερδίζοντας με 2-1 την Ενωση Ιστιαίας στο γήπεδό της.

Ο ...παλιός Αρτεμισιακός είχε περάσει τρεις φορές στην προημιτελική φάση στις αρχές της δεκαετίας του 1990, αλλά ο σημερινός είναι η πρώτη φορά που  καταφέρνει να μπει στους "8" του Κυπέλλου, 6 χρόνια μετά την επανίδρυση της ομάδας.

Ο αγώνας έγινε σε ένα αρκετά βαρύ γήπεδο, λόγω της βροχής που είχε προηγηθεί. Ηταν μοιρασμένος και αρκετά δυνατός από τις δυο ομάδες, οι παίκτες των οποίων υπέπεσαν σε αρκετά φάουλ.

Η γηπεδούχος Ιστιαία κατάφερε να προηγηθεί όταν σε μια αδράνεια της άμυνας του Αρτεμισιακού ο Νίκος Γοργομάτης, σχεδόν μόνος του, βρήκε δίχτυα και έκανε το 1-0 στο 67'.

Η ισοφάριση ήρθε στο 75' με σκόρερ τον Κώστα Μουτουσίδη που ευστόχησε σε πέναλτι που καταλογίστηκε σε χέρι του Καλιβάτσι.

Το παιχνίδι στη συνέχεια κύλησε με μάχες στο κέντρο μέχρι και το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Και εκεί που όλοι πίστευαν ότι θα πάει στην παράταση, ο Χρήστος Ανέστης έβγαλε μια μπαλιά στον Μουτουσίδη, ο οποίος από πλάγια θέση πέτυχε ένα δύσκολο γκολ και χάρισε το εισιτήριο πρόκρισης στην ομάδα του.

Διαιτησία: Παπακυριάκος, Δάλλα-Βελέντζας

ΕΝΩΣΗ ΙΣΤΙΑΙΑΣ (Τσελίκας/Ζουπανιώτης): Μουρίδης, Ντέντης, Παπασταμούλος,Τριανταφύλλου, Καλιβάτσι, Γλύκος, Α. Γοργομάτης, Στεργίου, Δημουλάκης, Ν. Γοργομάτης, Γαβριήλ (25' λ.τ. Χονδρός).

ΑΡΤΕΜΙΣΙΑΚΟΣ: Παναγιωτόπουλος, Κομποθανάσης (46' Μπαλάνος), Αλεξίου (56' Παπαδιώτης), Παπανδρέου (46' Καρακάξης), Πετής, Γκογκομήτρος, Στραφιώτης, Φατσής, Μεταξιώτης (60' Χ. Ανέστης), Μουτουσίδης, Σταματάκης.

* Η φωτό είναι του Antonio L.

Επιστροφή