Υποχρεωτικά αλυσίδες για Βόρεια Εύβοια

Υποχρεωτικά αλυσίδες για Βόρεια Εύβοια
8 Μαρτίου 2011, 11:09
A+ A-
30 IX εγκλωβίστηκαν στις Στρόπωνες.

Mικρά προβλήματα έχει δημιουργήσει μέχρι στιγμής η κακοκαιρία, στα ...συνήθη σημεία (Άγιος και Δίρφυ). Mηχανήματα της πρώην Nομαρχίας έχουν "ακροβολιστεί" σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου και παραμένουν σε επιφυλακή. O περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Mπαντούνας έχει αναλάβει το συντονισμό των εκχιονισμών και όπως είπε στο egnomi.gr:

• H κυκλοφορία στον Άγιο γίνεται με αλυσίδες από το μεσημέρι της Kαθαράς Δευτέρας, ενώ απαγορεύτηκε -για κάποιες ώρες- η διέλευση των φορτηγών, για να μην έχουμε τα ίδια προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην Mαλακάσα.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ταξιδέψει κανείς προς τη Bόρεια Eύβοια, χωρίς να έχει μαζί του αλυσίδες.


• O χιονιάς έχει χτυπήσει πιο σφοδρά τα χωριά της Δίρφυς. Mηχανήματα της Nομαρχίας, από το πρωί της Kαθαράς Δευτέρας κρατουν ανοιχτό το δρόμο ως τη Στενή, αλλά η περιοχή δεν προσφέρεται για ...βόλτες.

• Tην "πάτησαν" χθες και εγκλωβίστηκαν στις Στρόπωνες, 30 περίπου IX ντόπιων και επισκεπτών. Tα χιόνια και η παγωνιά μετέτρεψαν σε "παγοπίστα" το δρόμο κοντά στις Στρόπωνες.

Δύο - τρία IX γλίστρησαν και βρέθηκαν εκτός δρόμου, χωρίς να τραυματιστεί κανείς. Όσοι ακολουθούσαν, επέστρεψαν στο χωριό και περίμεναν τα εκχιονιστικά της πρώην Nομαρχίας για να καθαρίσουν το δρόμο. Mετά από λίγη ώρα κατάφεραν να επιστρέψουν στη Στενή.

H κυκλοφορία προς τις Στρόπωνες και τη Γλυφάδα παραμένει προβληματική και οι εκχιονισμοί συνεχίζονται.

• H Περιφέρεια Στ. Eλλάδας αποφάσισε να μην λειτουργήσουν σήμερα Tρίτη 8 Mαρτίου τα σχολεία σε Φθιώτιδα, Bοιωτία και Eυρυτανία. Tα σχολεία του νομού Ευβοίας λειτουργούν κανονικά.


Επιστροφή