ΧΑΛΚΙΔΑ: Γιορτή για τον Όσιο Χριστόδουλου και μνημόσυνο για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο

ΧΑΛΚΙΔΑ: Γιορτή για τον Όσιο Χριστόδουλου και μνημόσυνο για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο
22 Οκτωβρίου 2020, 16:15
A+ A-
Στον ιερό ναό Αγίου Νεκταρίου Κανήθου.

Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας πανηγυρίζει την ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Χριστοδούλου, η Μητρόπολη Χαλκίδος, όπως κάθε χρόνο, τίμησε τον εορτάζοντα Άγιο, ο οποίος συγκαταλέγεται μεταξύ των Ευβοέων Αγίων, αφού ασκήτευσε στην γραφική πόλη της Λίμνης, όπου και υπάρχει, έως σήμερα, το Ασκητήριό του.

Η μνήμη του Οσίου Χριστοδούλου εορτάστηκε πανηγυρικά, όπως κάθε χρόνο, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Χαλκίδος, με τον Όρθρο και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.

Ο Σεβασμιώτατος πλαισιώθηκε από τον εορτάζοντα Προϊστάμενο του Ναού, Αρχιμανδρίτη Χριστόδουλο Μάνια, τους Αρχιμανδρίτες Δαμασκηνό Μάκρα,  Θεοφύλακτο Τσαγκάρη, Μεθόδιο Φουντούλη, Δαμασκηνό Παπακωνσταντίνου,  Νεόφυτο Χασάν, Χριστοφόρο Παπαθανασίου, τον Πρωτοπρεσβ. Σταμάτιο Μπασδέκη, τον Πρεσβύτερο Ιωάννη Κάββαλο και τους Διάκονους Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα.

Πριν την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο προς τους πιστούς, δίχως να παραλείψει την ιδιαίτερη αναφορά του και για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρό Χριστόδουλο (+2008), ο οποίος εόρταζε αυτή την ημέρα τα ονομαστήριά του και εις μνήμην του οποίου τελέστηκε Ιερό Μνημόσυνο.

Επιστροφή