ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ-ΔΡΟΣΙΑ 2-0: Πεντανόστιμος δεν ήταν ...αλλά 3Χ5=15

ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ-ΔΡΟΣΙΑ 2-0: Πεντανόστιμος δεν ήταν ...αλλά 3Χ5=15
24 Οκτωβρίου 2020, 19:04
A+ A-
Σκόραραν οι συνήθεις ύποπτοι.

Πέντε νίκες σε πέντε παιχνίδια μετράει ο ΑΟ Χαλκίς και παραμένει σταθερά πρώτος στη βαθμολογία της Α' ΕΠΣΕ.

Σήμερα το απόγευμα νίκησε 2-0 τη Δροσιά, έχοντας να αντιμετωπίσει τις αναποδιές του, αλλά και μία πολύ καλή ομάδα, που απείλησε με ισοφάριση στο 1-0.

Ο ΑΟΧ δεν είχε στις τάξεις του τον παίκτη σημείο αναφοράς στη δημιουργία του παιχνιδιού, τον Γιάννη Θωμά (πήρε κόκκινη στο προηγούμενο ματς), ενώ στο 15' έχασε και τον Βασίλη Κολιόπουλο, που τραυματίστηκε στον ώμο (σ.σ. κλείδα) και μεταφέρθηκε για εξετάσεις στο νοσοκομείο (μπήκε ο Ρογαλίδης στη θέση του).

Με την έναρξη του β' ημιχρόνου στον αγωνιστικό χώρο δεν εμφανίστηκε ούτε ο σκόρερ του 1-0 Γιώργος Κωνσταντάγκας (τράβηγμα στον δικέφαλο), ενώ με ενοχλήσεις αποχώρησε κι ο Ηλίας Λούκας.

Τρεις αναγκαστικές αλλαγές έκανε και η ομάδα της Δροσιάς και μάλιστα οι δύο ταυτόχρονα και πολύ νωρίς στο ματς (στο 31')! Η άλλη ήταν του Βαρσαμά στο 75', ο οποίος είναι ένας παίκτης βαρόμετρο για τον ΑΠΚΟ.

Η Δροσιά παρατάχθηκε με γεμάτο κέντρο και δημιούργησε προβλήματα στον ΑΟΧ στα πρώτα 15 λεπτά.

Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί οι οποίοι σε δύο περιπτώσεις, στο 14' και στο 15' προσπάθησαν να γίνουν επικίνδυνοι με ισάριθμα σουτ των Τουλίτση και Βαρσαμά. Από το 20' και μετά ο ΑΟΧ πήρε μέτρα και πάτησε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 22' ο Παλαιολόγος έβγαλε υπέροχη κάθετη στον Κωνσταντάγκα που βγήκε τετ α τετ, το πλασέ ήταν καλό, αλλά η μπάλα έγλειψε το κάθετο δοκάρι.

Νέο δοκάρι για τον ΑΟΧ στο 30' όταν ο πολύ καλός Χαλιώτης που ήταν η ήρεμη δύναμη στο κέντρο έβγαλε μια βαθιά μπαλιά ακριβείας για τον Καραχάλιο, ο Μάριος πάτησε περιοχή από δεξιά, αλλά το διαγώνιο σουτ που έκανε σταμάτησε στη ρίζα του δοκαριού.

Στο 30' ο Παλαιολόγος έσπασε ωραία την μπάλα στον Καρβελά, ο δεύτερος έκανε την παράλληλη πάσα, αλλά η άμυνα της Δροσιάς αντέδρασε αποτελεσματικά.

Στο 44' ο ΑΟΧ άνοιξε το σκορ σε μια φάση που η μπάλα πέρασε από τους Λούκα, Κωνσταντάγκα και Καραχάλιο, με τελικό αποδέκτη τον Κωνσταντάγκα, ο οποίος με πλασέ έκανε το 1-0 και έλυσε το γόρδιο δεσμό.

Στο β' ημίχρονο ο ΑΟΧ αγωνίστηκε με τον Λούκα κορυφή, αριστερά τον Καραχάλιο, δεξιά τον 17χρονο Μακρή και επιτελικό τον Παλαιολόγο.

Δηλαδή άλλαξε όλη η δεξιά πλευρά (Ρογαλίδης και Μακρής αντί Κολιόπουλου και Παλαιολόγου).  

Ο ΑΟΧ είχε μια καλή φάση στο 56' όταν έπαιξε συνδυαστικό ποδόσφαιρο και έκρυψε την μπάλα. Την εμφάνισε στα πόδια του ο Λούκας που βρέθηκε τετ α τετ, σούταρε, απέκρουσε ο Σωτηρόπουλος και στην επιστροφή της μπάλας σουτ του Τόλη -που ήταν φιλότιμος και έτρεξε- έφυγε άουτ.

Κουράστηκε, αλλά είχε Αγριόδημο 

Από το 60' και μετά ο ΑΟΧ έδειξε να κουράζεται, έχασε τη συγκέντρωσή του, αλλά είχε φύλακα άγγελο τον γκολκίπερ του, Γιάννη Αγριόδημο, ο οποίος έσωσε την εστία του από βέβαιη παραβίαση σε τετ α τετ του Σεϊνταράσι.

Στο 62' έγινε ένα γέμισμα στην περιοχή του ΑΟΧ, παίκτης της Δροσιάς βρέθηκε στο έδαφος, οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, αλλά ο Κασομούλης λογικά σφύριξε επιθετικό φάουλ (εκτός αν είχε σηκώσει ο βοηθός για οφσάιντ).

Στο 86' η Δροσιά απείλησε εκ νέου όταν σε μια γρήγορη αντεπίθεση, η μπάλα έφτασε στον Σεϊνταράσι που ερχόταν με φόρα, δοκίμασε το πόδι του, αλλά ο Αγριόδημος μπλόκαρε σταθερά και γενικά καθάρισε όλες τις ψηλές μπάλες στο χώρο εναέριας κυκλοφορίας του ΑΟΧ και ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της τελικής επικράτησης των πρωτοπόρων Χαλκιδέων.

Στο 94' ο πιτσιρικάς ο Μακρής βγήκε μπροστά για τον ΑΟΧ, μαρκαρίστηκε, ο Κασομούλης έδειξε την άσπρη βούλα και ο Καραχάλιος έκανε το 2-0.

Πάντως, οι της Δροσιάς που βρέθηκαν στην κερκίδα δεν συμφώνησαν με την απόφαση και στο τέλος ...στόλισαν με διάφορα κοσμητικά επίθετα τον διαιτητή.

Διαιτησία: Κασομούλης (Μακρής-Χαρ. Αντωνίου).

ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ (Τοκπασίδης): Αγριόδημος, Κολιόπουλος (15' λ.τρ. Ρογαλίδης), Καρβελάς, Τζάβρας, Τσούτης, Τόλης (57' Πάλλης), Παλαιολόγος, Καραχάλιος, Κωνσταντάγκας (46' λ.τρ. Μακρής), Λούκας (71' Μπαλίου), Χαλιώτης.

ΑΠΚΟ ΔΡΟΣΙΑΣ (Ελευθερίου): Σωτηρόπουλος, Τζαφέρος (70' Χρ. Φρυγανάς), Σεϊνταράσι, Δουρδουβέλας, Προβής, Κάκιος, Τουλίτσης (31' λ.τρ. Μπρατσιώτης), Διοκμετζίδης, Χάρης Ελευθερίου, Βαρσαμάς (75' λ.τρ. Μυτάκης), Αλκο (31' λ.τρ. Αλαφάκης).

Επιστροφή