ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ-ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΒΡΟΝΤΑΜΑ 0-1 (ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ): Κόκκινη και χαμένες ευκαιρίες του είπαν ΟΧΙ

ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ-ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΒΡΟΝΤΑΜΑ 0-1 (ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ): Κόκκινη και χαμένες ευκαιρίες του είπαν ΟΧΙ
28 Οκτωβρίου 2020, 17:35
A+ A-
Αποκλείστηκε η ομάδα της Εύβοιας.

Ανήμερα της εθνικής εορτής άρχισε και ...σταμάτησε το ταξίδι του Ελλήσποντου Ν. Λαμψάκου στο Κύπελλο Ελλάδας, καθώς πριν λίγο ο εκπρόσωπος της Εύβοιας υποχρεώθηκε σε ήττα με 1-0 από τον Ηφαιστο Βρονταμά Λακωνίας στο Δημ. Στάδιο Χαλκίδας και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης (αν προκρινόταν αύριο θα μάθαινε τον επόμενο αντίπαλό του).

Ο Ελλήσποντος ήταν άτυχος, καθώς από το 4' αναγκάστηκε να παίξει με αριθμητικό μειονέκτημα, λόγω αποβολής του γκολκίπερ Βασιλείου, ο οποίος αντίκρισε την κόκκινη κάρτα όταν απέκρουσε την μπάλα εκτός περιοχής.

Στη θέση του Λάζρι που ...θυσιάστηκε μπήκε ο 17χρονος Μπούρος και πριν προλάβει καλά-καλά να καθίσει κάτω από τα δοκάρια, ο Στυλιανάκος εκτέλεσε το φάουλ κι έκανε το 0-1.

Εντέλει αυτό το γκολ χώρισε τις δύο ομάδες μέχρι το φινάλε.

Ο σκόρερ στο 20' βρέθηκε ...μόνος με την εστία του Ελλήσποντου (ο Μπούρος ήταν εξουδετερωμένος), σούταρε, αλλά ο Ρουμελιώτης έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Στο 24' χάθηκε η πρώτη μεγάλη φάση για τον Ελλήσποντο με τον Κώστα Ντούμα που έστειλε την μπάλα πάνω στον αντίπαλο γκολκίπερ.

Στο 25' καλό φάουλ του Ανέστη έδιωξε ο Απαλοδήμας.

Στο 26' ο Στυλιανάκος τροφοδότησε τον Διαμαντάκο (αυτοί οι δύο προκάλεσαν ρήγματα στον Ελλήσποντο) αλλά η άμυνα του Ελλήσποντου απομάκρυνε.

Στο 27' μπήκε στο ματς ο Κουζούλογλου και ο Ελλήσποντος έγινε πολύ δραστήριος μεσοεπιθετικά. Άλλωστε δεν είχε να χάσει κάτι. Μόνο να κυνηγήσει. 

Από το 30' μέχρι το 45' ο Ελλήσποντος ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στον βαρύ αγωνιστικό χώρο, λόγω της καταρρακτώδους βροχής και πίεσε τον Ηφαιστο, χάνοντας δύο μεγάλες φάσεις, η πρώτη με τον Ντούμα (μάλιστα, ήταν διπλή ευκαιρία) και η δεύτερη με τον Νικολάου.

Στο 45' ο Μπούρος απέκρουσε σωτήρια σουτ του Κελεμένι των φιλοξενούμενων.

Γενικότερα ο πιτσιρικάς τερματοφύλακας έδειξε πολύ καλά στοιχεία, καθώς και στο β' ημίχρονο (55') έσωσε την εστία του από βέβαιη παραβίαση σε σουτ του Στυλιανάκου (ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις).

Στο 63' ο Απαλοδήμας απέκρουσε σωτήρια σουτ του Ντούμα από το ύψος της μικρής περιοχής, μια στιγμή όπου ο Ελλήσποντος θα μπορούσε να φέρει το ματς στα ίσια. Δεν το έκανε εκεί, δεν το έκανε και παραπέρα στο ματς, παρότι είχε τον έλεγχο, σε σημείο να αναρωτιέσαι ποια ομάδα παίζει με δέκα παίκτες.

Ο Ελλήσποντος δυστυχώς, όμως, ήταν αναποτελεσματικός σε ακόμη ένα παιχνίδι και αδικεί τον εαυτό του από την αρχή της σεζόν. 

Στο τέλος του ματς (87') αποβλήθηκε και ο Ντούκα της ομάδας της Εύβοιας με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

 

Διαιτησία: Αλιάγας, Μανούρας-Παύλου (Δυτ. Αττική).

ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ Ν. ΛΑΜΨΑΚΟΥ (Κώστας Καλλιμάνης): Βασιλείου, Ντούκα, Μαρίνος (27' Κουζούλογλου), Γεωργίου, Ρουμελιώτης, Γ. Αγγελάτος, Νικολάου, Κατσίμπρας, Λάζρι (5' Μπούρος), Ανέστης, Ντούμας (80' Καλέντζης).

ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΒΡΟΝΤΑΜΑ (Δημ. Φαρλέκας): Απαλοδήμας, Διαμαντάκος, Αγγ. Φερίζης (67' Qupi), Μάντης, Ιωαν. Φερίζης, Λυμπέρης (55' Τσίκαρης), Κελεμένι (60' Κουτσοβασίλης), Ρηγόπουλος, Πετρούλιας, Λαμπρινός (76' Αρ. Φαρλάκς), Στυλιανάκος.

Επιστροφή