Ο Chef Προτείνει

Τηγανίτες πατάτας με σάλτσα σουσαμιού

Τηγανίτες πατάτας με σάλτσα σουσαμιού
11 Μαρτίου 2011, 08:40
"Σουσάμι ...άνοιξε" έλεγε ο Αλημπαμπάς! Κάτι ήξερε λοιπόν για τον  θησαυρό που έχει το έλαιό του (βιταμίνη Ε).



* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου

Σπουδαίες ιδιότητες τόσο αντικαρκινικές όσο και αντιγηραντικές κρύβονται στο μικρό αυτό σποράκι. Προστατευτική ασπίδα για τις καρδιοπάθειες, την αρτηριοσκλήρωση όσο και το συκώτι.
Ο χαλβάς και το ταχίνι προέρχονται από το σουσάμι και είναι παραδοσιακά υλικά στη κουζίνα πολλών λαών, μαζί και των Ελλήνων.
Τη Σαρακοστή το ταχίνι με μέλι, ο χαλβάς και η ταχινόσουπα αναπληρώνουν επάξια την απουσία γάλακτος, αβγών και κρέατος, χάρη στις εκπληκτικές ιδιότητες του σουσαμιού.

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
• ½ κιλό πατάτες καθαρισμένες και χονδροτριμμένες
• 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2 αβγά χτυπημένα
• 2 κουταλιές κορν φλάουρ
• 1/4 κούπας ελαιόλαδο (για το τηγάνι)

Για τη σάλτσα:
• 3 κουταλιές σουσάμι
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια  ψιλοκομμένα
• 1 κουταλιά λευκό κρασί
• 1 κουταλιά σουσαμόλαδο
• 2 κουταλάκια ζάχαρη
• 1 καυτερή κόκκινη πιπεριά (προαιρετικά)

ΤΙ ΚΑΝΩ:
ΣΆ ένα μπολ ανακατεύω πολύ καλά τις πατάτες με τα υπόλοιπα υλικά και καρυκεύω.
Απλώνω κουταλιές από το μίγμα στο καυτό λάδι και τηγανίζω 2-3 λεπτά για κάθε μεριά.
Σοτάρω σε αντικολλητικό τηγάνι το σουσάμι προσεχτικά μέχρι να πάρει ανοιχτό χρυσό χρώμα και αφού κρυώσει το ανακατεύω με τα υπόλοιπα υλικά.

Απολαύστε τες!