ΔΗΜΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ-ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ: Εκοιμήθη ο ιερέας Ευάγγελος Γραμματικόγιαννης

ΔΗΜΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ-ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ: Εκοιμήθη ο ιερέας Ευάγγελος Γραμματικόγιαννης
16 Νοεμβρίου 2020, 06:41
A+ A-
Διετέλεσε 35 χρόνια Εφημέριος Άτταλης. Τη Δευτέρα η κηδεία του.

Το πρωί της Κυριακής 15 Νοεμβρίου εκοιμήθη ο ιερέας Ευάγγελος Γραμματικόγιαννης, ο οποίος διετέλεσε επί 35 χρόνια Εφημέριος του Ενοριακού Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Άτταλης.

Ο μακαριστός π. Ευάγγελος, γεννήθηκε το έτος 1940 στο Κοντοδεσπότι, του Δήμου Διρφύων- Μεσσαπίων. Παντρεύτηκε και με την σύζυγό του Κωνσταντίνα απέκτησαν τρία παιδιά.

Χειροτονήθηκε διάκονος το 1985, από τον μακαριστό Μητροπολίτη Χαλκίδος κυρό  Χρυσοστόμο (Βέργη) και Πρεσβύτερος στις 10 Μαρτίου του ιδίου έτους στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ψαχνών και διορίστηκε Εφημέριος της Ενορίας Άτταλης.

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος Β΄ (Τριανταφύλλου) τον χειροθέτησε Σταυροφόρο-Οικονόμο. Ο π. Ευάγγελος πρωτοστάτησε στην ανέγερση του νέου ιερού Ναού της Ενορίας, εργαζόμενος μάλιστα ο ίδιος με τα χέρια του.

Σήμερα Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, το πρωί, στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Άτταλης, θα τελεστεί ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία θα ψαλεί η νεκρώσιμος Ακολουθία της Κηδείας τηρουμένων όλων των προβλεπομένων υγειονομικών μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό (covid-19).

Επιστροφή