Κους-κους & σχόλια

Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για Χριστούγεννα εν μέσω κορωνοϊού

Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για Χριστούγεννα εν μέσω κορωνοϊού
17 Νοεμβρίου 2020, 16:44
«Μένουμε εντός συνόρων» είναι το μότο για το φετινό χειμώνα

Τα φετινά Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά, θα είναι σίγουρα πολύ διαφορετικά από άλλες χρονιές. Εν μέσω κορωνοϊού οι Ελληνες φαίνεται ότι έχουν επιλέξει χειμερινούς προορισμούς στην Ελλάδα, με μότο «Μένουμε εντός συνόρων» το φετινό χειμώνα.

Φυσικά, οι εκδρομείς θα μπορούν να χαρούν τις μέρες των γιορτών εάν τα ημερήσια κρούσματα του κορωνοϊού παραμείνουν σταθερά ή/και μειωθούν και δεν προκαλέσουν την λήψη επιπλέον μέτρων προστασίας ή στη χειρότερη των περιπτώσεων να έχουμε ακόμη ένα lockdown μεγάλης διάρκειας, έτσι ώστε να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα  ...στο σαλόνι μας.

Ποιες είναι οι περιοχές με τη μεγαλύτερη ζήτηση μέχρι το τέλος Οκτωβρίου:

ΑΡΑΧΩΒΑ

Η πληρότητα αγγίζει 83% για ολόκληρα διαμερίσματα ή/και βίλα  την περίοδο των Χριστουγέννων και 90 % για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς. Παράλληλα, καταγράφεται αύξηση +12,5% στην ανώτερη τιμή για τη περίοδο των Χριστουγέννων και μείωση στη κατώτερη τιμή κατά 6,25% σε σχέση με το 2019. Την περίοδο της Πρωτοχρονιάς καταγράφεται μείωση στην ανώτερη τιμή κατά 4,2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

ΜΕΤΣΟΒΟ

Η πληρότητα αγγίζει το 96% για την περίοδο των Χριστουγέννων και 84 % για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς. Μειωμένη η ανώτερη τιμή μίσθωσης κατά 7% σε σχέση με το 2019 για την περίοδο των Χριστουγέννων και κατά 10% για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς.

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

Η πληρότητα αγγίζει το 77% για την περίοδο των Χριστουγέννων και 95 % για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς . Το κόστος ημερήσιας μίσθωσης για την περίοδο των Χριστουγέννων κυμαίνεται από 90¤ έως 225¤ τη φετινή χρονιά, σε αντίθεση με το 2019 που το κόστος κυμαινόταν από 12¤ έως 180¤. Αυξημένο το ημερήσιο κόστος για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς από 120¤ ως 270¤, σε αντίθεση με πέρυσι που κυμαινόταν από 100¤ έως 165¤

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Η πληρότητα αγγίζει το 88% για την περίοδο των Χριστουγέννων και 83% για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς .Το κόστος ημερήσιας διαμονής για την περίοδο των Χριστουγέννων είναι αυξημένο κατά 25% όσον αφορά την ανώτερη τιμή και κατά 12% για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Οι χειμερινοί προορισμοί που καταγράφουν διψήφιο αριθμό μείωσης των ζητούμενων ημερήσιων τιμών μίσθωσης είναι το Πήλιο, το Καϊματσαλάν, τα Ιωάννινα και η Ελάτη Τρικάλων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία οι περισσότεροι εκδρομείς έχουν επιλέξει αυτοτελή διαμερίσματα, μονοκατοικίες ή βίλες προκειμένου να αποφύγουν το συνωστισμό.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα ραντεβού της Ελεωνόρας Μελέτη στα «Μεσάνυχτα»

Τα ραντεβού της Ελεωνόρας Μελέτη στα «Μεσάνυχτα»
Κους-κους & σχόλια
[20/01/2021 - 09:50]

Καλεσμένοι στην εκπομπή της η Ρένα Κουβελιώτη, η Ματθίλδη Μαγγίρα μια σταρ Ελλάς και ο Αρης Βασίλη. ...περισσότερα

Ο Πούτιν βούτηξε στους μείον 20 για τα Θεοφάνεια

Ο Πούτιν βούτηξε στους μείον 20 για τα Θεοφάνεια
Κους-κους & σχόλια
[20/01/2021 - 07:42]

Σκληροτράχηλος ο Ρώσος πρόεδρος έκανε βουτιά στα παγωμένα νερά. ...περισσότερα

Μπλεξίματα στο αεροδρόμιο για τον παρουσιαστή Νίκο Κοκλώνη

Μπλεξίματα στο αεροδρόμιο για τον παρουσιαστή Νίκο Κοκλώνη
Κους-κους & σχόλια
[19/01/2021 - 20:04]

Έφερε από το Ντουμπάι μεγάλο χρηματικό ποσό χωρίς να το δηλώσει. ...περισσότερα