Η παιδεία πενθεί πίσω από κλειστά σχολεία

Η παιδεία πενθεί πίσω από κλειστά σχολεία
18 Νοεμβρίου 2020, 14:40
A+ A-
Ανακοίνωση του Συλλόγου γονέων του 19ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας.

Μία ιδιαίτερη ανακοίνωση για τη επέτειο του Πολυτεχνείου εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 19ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας, συνδυάζοντας την ιστορική μνήμη των γεγονότων με τα κλείσιμο των σχολείων, λόγω του κορωνοϊού.

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

« Η φετινή 17η Νοέμβρη του 2020 είναι εντελώς διαφορετική. Όχι τόσο για την (δικαιολογημένη, ελέω πανδημίας) απουσία των θεατρικών δρώμενων και των γιορτών στο σχολείο μας, αλλά γιατί και η επόμενη μέρα θα βρει το σχολείο μας πάλι κλειστό.

Κι αν την προηγούμενη άνοιξη η ελλιπής γνώση όλων μας περί της πανδημίας και της ορθής διαχείρισής της έκανε το κλείσιμο των σχολείων αποδεκτό και ενδεχομένως και επιβεβλημένο, η κατάσταση σήμερα είναι αρκετά διαφορετική και το κλείσιμο των σχολείων μας βρίσκει εμάς, τους γονείς και κηδεμόνες, αντίθετους και οργισμένους.»

Απευθυνόμενοι στην κυβέρνηση οι γονείς, στον επίλογο της ανακοίνωσης επισημαίνουν:

« Δυστυχώς σας έτυχε η μέρα που επιλέξατε να αποκαλυφθούν πλήρως οι ψευδείς σας εγγυήσεις προς μαθητές και γονείς όλο αυτό το διάστημα, να συμπίπτει με την ιστορική μέρα της επετείου του Πολυτεχνείου, της μέρας που η μαθητική και φοιτητική νεολαία μετέτρεψε σε γιορτή της ελευθερίας και της παιδείας.

Κι έτσι, αντί και σήμερα να είναι για την παιδεία μια ακόμα γιορτή, η παιδεία να πενθεί πίσω από κλειστά σχολεία, θύμα ηρωικό αυτής που πάντα αντιμάχονταν: της α(χ)ριστείας. Αλήθεια, ποια είναι η τιμωρία που επιβάλλεται στους α(χ)ρίστους;»

Επιστροφή