Απόψεις

ΑΚΡΙΩΤΟΥ: Ο υπουργός Υγείας ήρθε στη Χαλκίδα, αλλά δεν άκουσε τα προβλήματα

ΑΚΡΙΩΤΟΥ: Ο υπουργός Υγείας ήρθε στη Χαλκίδα, αλλά δεν άκουσε τα προβλήματα
22 Νοεμβρίου 2020, 16:45
Η περιφερειακή σύμβουλος Θεοδώρα Ακριώτου σχολιάζει την επίσκεψη Βασίλη Κικίλια στη Χαλκίδα.  

*Γράφει η Θεοδώρα Ακριώτου, περιφερειακή σύμβουλος

Προχθές, ήρθε στο Νέο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας ο Υπουργός Υγείας.

Ήρθε σχεδόν απροειδοποίητα, δηλαδή ήρθε έχοντας ειδοποιήσει μόνο τον πρόσφατα τοποθετημένο Διοικητή, τον Περιφερειάρχη, τους Συμβούλους της Περιφερειακής Αρχής και τη Δήμαρχο, που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία και χωρίς τα περισσότερα τοπικά ΜΜΕ, που ειδοποιήθηκαν να παραβρεθούν στις 11.00 π.μ., παρά το ότι ο Υπουργός ήρθε στο ΓΝΧ στις 9.00π.μ…

Ο Υπουργός μας λοιπόν φωτογραφήθηκε, ξεναγήθηκε εν τάχει στους χώρους του Νοσοκομείου, συνάντησε όσο προσωπικό βρέθηκε στο διάβα του και απήλθε καμαρώνοντας για τις ομολογουμένως άρτιες εγκαταστάσεις του νέου Νοσοκομείου αλλά και τη δημιουργία ΜΕΘ και ΜΑΦ.

Ο Υπουργός μας ωστόσο «ξέχασε» να συναντηθεί με τους επιστημονικούς και συνδικαλιστικούς φορείς, οπότε δεν άκουσε τα προβλήματα που υπάρχουν από την τεράστια έλλειψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, τη μη λειτουργία του μαγνητικού, την διαχείριση υδάτων και την αποχέτευση, την προχειρότητα κατασκευής των παράπλευρων έργων, τον παροπλισμό σύγχρονων ιατρικών μηχανημάτων, την αχρηστία του παλαιού Νοσοκομείου  και πολλά άλλα….

Κυρίως όμως δεν άκουσε την κραυγή αγωνίας των εργαζομένων του ΓΝΧ και των οργάνων τους πους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή άοπλοι, εν μέσω του σαρωτικού Covid.

Δεν άκουσε γιατί δεν ήθελε να ακούσει κριτική για την προχειρότητα στην ίδρυση ΜΕΘ covid, δηλαδή την κατάργηση συμβατικής ΜΕΘ και την ξαφνική μετακίνηση των υποστηριζόμενων ασθενών σε νοσοκομεία της επαρχίας, ώστε να φιλοξενήσουμε ασθενείς με Covid, την επικινδυνότητα λειτουργίας της μονάδας νοσηλείας ασθενών με τον ιό λόγο έλλειψης εξειδικευμένου αλλά και τακτικού προσωπικού και μέσων, δεν ήθελε να ακούσει για τις καταγγελίες περί μη τήρησης του πρωτοκόλλου διαχείρισης της πανδημίας και φυσικά δεν ήθελε να ακούσει τα πάγια αιτήματα όλων μας για στελέχωση και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού!...

Ακόμη και να ξέχασε όμως ο Υπουργός μας να αναζητήσει αυτές τις κρίσιμες πληροφορίες ή ακόμη και επίτηδες  να τους απέφυγε, θέλω να πιστεύω ότι η παρούσα στην επίσκεψη ΑΙΡΕΤΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού, δηλαδή αυτοί που εκπροσωπούν τους πολίτες της Χαλκίδας και της Εύβοιας στο σύνολο, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και της κρισιμότητας της στιγμής.

Τι, όχι;

Κακώς υποτιμάτε τους πολίτες, κακώς ξεχνάτε ότι οι ασθενείς είναι οι τελικοί κριτές και όχι τα ΜΜΕ και οι πληρωμένες καταχωρήσεις - δημοσιεύσεις.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΣΟΚΑΣ: Τελευταία ευκαιρία για να μην ξεπουληθεί το όνομα Μακεδονία

ΤΣΟΚΑΣ: Τελευταία ευκαιρία για να μην ξεπουληθεί το όνομα Μακεδονία
Απόψεις
[29/05/2021 - 10:14]

¶ρθρο του καθηγητή Θανάση Τσόκα, σχετικά με το όνομα της γειτονικής χώρας. ...περισσότερα

Το … κερασάκι με τα Διόδια και τα ερωτήματα που προκύπτουν

Το … κερασάκι με τα Διόδια και τα ερωτήματα που προκύπτουν
Απόψεις
[27/05/2021 - 09:29]

Ο Συμεών Κεδίκογλου σχολιάζει τις παλινωδίες της κυβέρνησης στο θέμα των Διοδίων στο δρόμο Σχηματάρι-Χαλκίδα.   ...περισσότερα

ΒΡΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: Κεραυνός εν αιθρία η ίδρυση δύο πρότυπων σχολείων στη Χαλκίδα

ΒΡΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: Κεραυνός εν αιθρία η ίδρυση δύο πρότυπων σχολείων στη Χαλκίδα
Απόψεις
[20/05/2021 - 17:27]

Σκέψεις για τη μετατροπή δημόσιων δομών σε πρότυπα σχολεία. ...περισσότερα