Περιβάλλον

Σε Δημόσια Ηλεκτρονική Διαβούλευση το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Χαλκιδέων

Σε Δημόσια Ηλεκτρονική Διαβούλευση το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Χαλκιδέων
24 Νοεμβρίου 2020, 16:32
Για να καταθέσουν τις απόψεις τους οι πολίτες.  

Ο Δήμος Χαλκιδέων ανακοίνωσε ότι, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Χαλκιδέων (Σ.Β.Α.Κ.), θέτει τη διαμόρφωση του Σχεδίου από την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου σε Δημόσια Ηλεκτρονική Διαβούλευση, προκειμένου να κατατεθούν απόψεις από φορείς και πολίτες.

Όλες οι απόψεις θα εξεταστούν και θα ληφθούν υπόψη στη διαμόρφωση του Σχεδίου. Η παρουσίαση του Σχεδίου θα μεταδοθεί σε ζωντανή μετάδοση, την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου και ώρα 11 το πρωί, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου.

Παράλληλα, μετά τη λήξη της ζωντανής μετάδοσης, θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα και θα είναι διαθέσιμη προς προβολή.

Στην ανακοίνωση του Δήμου τονίζονται τα εξής:

«Στόχος του Δήμου, μέσα από την εκπόνηση του Σχεδίου, είναι να ικανοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις ανάγκες για την κινητικότητα των ανθρώπων και των επιχειρήσεων σε όλες τις περιοχές του Δήμου για μια καλύτερη ποιότητα ζωής και να συντελέσει στη δημιουργία ενός βιώσιμου συστήματος μεταφορών, βελτιώνοντας την προσβασιμότητα και την ασφάλεια των πολιτών, περιορίζοντας παράλληλα τη ρύπανση του περιβάλλοντος.

Το στρατηγικό σχέδιο βασίζεται στην επιδίωξη για μείωση της χρήσης του επιβατικού αυτοκινήτου, δίνοντας παράλληλα προτεραιότητα σε ήπιες μορφές μετακίνησης, όπως το περπάτημα, το ποδήλατο, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, κλπ.»

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ