Πολιτική

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: Ανοχύρωτη η κλινική Covid του Νοσοκομείου Χαλκίδας

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: Ανοχύρωτη η κλινική Covid του Νοσοκομείου Χαλκίδας
25 Νοεμβρίου 2020, 08:55
Συζητήθηκε στη Βουλή η Ερώτηση του βουλευτή Εύβοιας στον υπουργό Υγείας.

Συζητήθηκε την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου η ερώτηση του βουλευτή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Βαγγέλη Αποστόλου προς τον Υπουργό Υγείας, με θέμα: «Στελέχωση της νεοσύστατης κλινικής COVID του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας με το απαραίτητο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό».

Στην ομιλία του ο κ. Αποστόλου επισήμανε ότι:

«Η Διοίκηση του Νοσοκομείου για να αντιμετωπίσει την κατάσταση, με την επιδημία του κορωνοϊού μετακίνησε μεν 6 νέους και ανειδίκευτους νοσηλευτές για να επανδρώσουν αποκλειστικά το τμήμα COVID, αλλά για το ιατρικό προσωπικό, επειδή δεν υπήρχε δυνατότητα, έδωσε εντολή να καλύπτεται από τον εφημερεύοντα ειδικευμένο πνευμονολόγο και στην απουσία του, από έναν από τους ειδικευόμενους εφημερεύοντες παθολόγους.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο ίδιος εφημερεύων γιατρός να καλύπτει το ίδιο 24ωρο, τακτικά πρωινά ιατρεία, ΤΕΠ, κλινικές όπου νοσηλεύονται ασθενείς μη COVID, παράλληλα με τη νεοσύστατη κλινική COVID, μετακινούμενος συνεχώς κι εναλλάξ στα τμήματα αυτά.

Η πράξη αυτή όχι μόνο έβαλε σε κίνδυνο την υγεία των γιατρών αυτών, αλλά και δημιούργησε μεγάλο κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού στους υπόλοιπους ασθενείς του νοσοκομείου, στους συγγενείς τους και στο προσωπικό.

Παράλληλα παρέμεινε άλυτο το πρόβλημα της συνεχούς παρουσίας μόνιμου ειδικευμένου γιατρού στην εν λόγω κλινική.»

Ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην επίσκεψη του υπουργού Βασίλη Κικίλια στη Χαλκίδα, την οποία χαρακτήρισε «επικοινωνιακή φιέστα» και υποστήριξε ότι η πρόσληψη 4 νοσηλευτών και 6 γιατρών, που ανακοίνωσε, δεν ήταν κάτι καινούργιο γιατί:

«Οι συγκεκριμένοι γιατροί ήδη υπήρχαν στο Νοσοκομείο, μέσα από διαδικασίες αποσπάσεων που έγιναν την προηγούμενη περίοδο, για να υπηρετήσουν ανάγκες λειτουργίας εκτός COVID.»

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ