Κοινωνία

ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ - ΧΑΛΚΙΔΑ: Φυλάνε καραούλι για έναν πελάτη

ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ - ΧΑΛΚΙΔΑ: Φυλάνε καραούλι για έναν πελάτη
27 Νοεμβρίου 2020, 14:02
Οι ιδιοκτήτες ταξί βρίσκονται σε απόγνωση εξαιτίας της καραντίνας.

*Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Ευβοϊκή Γνώμη (Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020)

Σε απόγνωση βρίσκονται οι ταξιτζήδες της Χαλκίδας, καθώς η καραντίνα που επιβλήθηκε έχει εξαφανίσει κυριολεκτικά τους πελάτες. Οι εισπράξεις τους συρρικνώθηκαν και η πολιτεία δεν τους έχει εντάξει σε κανένα πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης.

Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, πρώτη μέρα εφαρμογής της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, η κατάσταση στις πιάτσες της Χαλκίδας ήταν δραματική. Δεν κυκλοφορούσε άνθρωπος στο δρόμο και φυσικά δεν υπήρχε πελάτης.

«Βρισκόμαστε εδώ 3 ώρες και περιμένουμε για μία κούρσα. Τώρα, από τις 9 δηλαδή που σταματάει η κυκλοφορία έως το πρωί, δεν υπάρχει περίπτωση να τζιράρουμε ούτε 5 ευρώ» είπε στη «Γνώμη» ο Νίκος Κακαλιάς (φωτό), πρόεδρος του Ραδιοταξί Χαλκίδας.

Στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου υπήρχαν τρία ταξί, αλλά οι οδηγοί ήταν απογοητευμένοι και άρχισαν να φεύγουν. «Αυτό γίνεται πλέον. Δεν υπάρχει νόημα να ξενυχτάμε για 5 ή 10 ευρώ. Τα έξοδά μας δεν καλύπτονται και το ξενύχτι πάει χαμένο» συμπλήρωσε ο πρόεδρος.  

Στην προηγούμενη καραντίνα οι ιδιοκτήτες ταξί είχαν πάρει το βοήθημα των 800 ευρώ, αλλά αυτή τη φορά δεν προβλέπεται να πάρουν ούτε ένα ευρώ. Παράλληλα, τόσο στην καραντίνα όσο και όλο το καλοκαίρι υπήρχαν περιορισμοί στον αριθμό των επιβατών, κάτι που μείωνε τον τζίρο.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην μπορεί να μπει στο ταξί μια ολόκληρη οικογένεια. Αφού μαζί μένουν έτσι κι αλλιώς» είπε ο Νίκος Κακαλιάς και συμπλήρωσε: «Εάν η κυβέρνηση δεν μας εντάξει στο πρόγραμμα ενίσχυσης των μέσων μεταφοράς, θ’ αναγκαστούμε να τα παρατήσουμε».

Για τα προβλήματα των ταξιτζήδων λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, ενημέρωσε τον Υφυπουργό Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη ο βουλευτής Σπύρος Πνευματικός. Ζήτησε την παρέμβασή του, ώστε να ενταχθούν και οι ταξιτζήδες στα οικονομικά μέτρα στήριξης που έχουν ληφθεί για άλλους μεταφορικούς κλάδους.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ