Αστυνομικά

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΛΙΒΕΡΙ: Αθώος ο γυμναστής για το γιωταχί του!

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΛΙΒΕΡΙ: Αθώος ο γυμναστής για το γιωταχί του!
30 Νοεμβρίου 2020, 16:45
Είχε συλληφθεί το 2014 και τέθηκε σε διαθεσιμότητα    

*Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Ευβοϊκή Γνώμη (Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020)

 

Πανηγυρικά δικαιώθηκε ο πρώην γυμναστής του Γυμνασίου Αλιβερίου Στράτος Σουβουκλίδης, ο οποίος στις αρχές του 2014 συνελήφθη με την κατηγορία ότι κυκλοφορούσε το Ι.Χ. του με πλαστά έγγραφα και τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Όπως είχε γράψει η «Γνώμη», ο εκπαιδευτικός κατάγεται από τη Δράμα και επί μία οκταετία εργαζόταν στο Γυμνάσιο Αλιβερίου, όπου -μεταξύ άλλων- ήταν υπεύθυνος για τα τμήματα ένταξης του σχολείου.

Το σπίτι που νοίκιαζε ήταν απέναντι από το γυμνάσιο και συνήθιζε να παρκάρει την BMW του στο πάρκινγκ του σχολείου. Εκεί το είχε σταθμεύσει, όταν άντρες της Δ΄ ΟΠΚΕ έκαναν έλεγχο μετά από καταγγελία.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι η BMW  δεν είχε πινακίδες και υποστήριξαν ότι τα έγγραφα του Ι.Χ. ήταν πλαστά. Έτσι, ο γυμναστής συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου και μετά από λίγο καιρό τέθηκε σε διαθεσιμότητα από την υπηρεσία του.

Ο ίδιος αρνήθηκε από την πρώτη στιγμή τις κατηγορίες και έκανε λόγο για πλεκτάνη. Υποστήριξε ότι λόγω έλλειψης μεταλλικών πινακίδων στη Διεύθυνση Μεταφορών Δράμας τού χορηγήθηκε έγγραφη βεβαίωση για τη νόμιμη κυκλοφορία του Ι.Χ.

Ο Στράτος Σουβουκλίδης είπε στη «Γνώμη»: «Με μία απλή ταυτοποίηση των στοιχείων του Ι.Χ. στη Διεύθυνση Μεταφορών Δράμας θα λυνόταν το θέμα. Δεν έγινε, όμως, κι αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη ότι όλη η ιστορία ήταν στημένη.

»Εκείνη την περίοδο, ορισμένοι γονείς δεν ήθελαν τους μαθητές με ιδιαιτερότητες στον ίδιο χώρο με τα παιδιά τους και ζητούσαν να μεταφερθούν τα τμήματα ένταξης του Γυμνασίου Αλιβερίου στη Χαλκίδα. Στο πλευρό τους τάχθηκαν εκπαιδευτικοί  και στελέχη του δήμου.

»Αντέδρασα στο άδικο αυτό αίτημα και δέχθηκα πιέσεις και απειλές. Κάποιοι, μάλιστα, πέταξαν 5.000 φυλλάδια στο Αλιβέρι, με τα οποία παρομοίαζαν εμένα σαν πίθηκο και τους μαθητές των τμημάτων ένταξης σαν πιθηκάκια. Αφού δεν τους ...βγήκε, έστησαν το σκηνικό με το Ι.Χ.».

Ένα χρόνο μετά το συμβάν, ανακλήθηκε η διαθεσιμότητα και ο γυμναστής πήρε απόσπαση σε σχολείο της Δράμας. Πρόσφατα, όμως, δικαιώθηκε και στο ποινικό σκέλος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας, το οποίο αποφάνθηκε ότι κυκλοφορούσε νόμιμα την BMW.

 

Βγήκε στο μεροκάματο

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βιασμός 11χρονης αθλήτριας: Στην Ευελπίδων με χειροπέδες ο προπονητής

Βιασμός 11χρονης αθλήτριας: Στην Ευελπίδων με χειροπέδες ο προπονητής
Αστυνομικά
[25/01/2021 - 12:45]

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη μετά από ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε η Εισαγγελία. ...περισσότερα