ΑΡΘΡΟ ΤΣΟΚΑ: Περί κορωνοϊού και νοσηλείας των ασθενών

ΑΡΘΡΟ ΤΣΟΚΑ: Περί κορωνοϊού και νοσηλείας των ασθενών
29 Νοεμβρίου 2020, 17:52
A+ A-
Διαβάστε την άποψη του γνωστού Χαλκιδέου μαθηματικού.

* Γράφει o Αθανάσιος Τσόκας, Μαθηματικός-Ερευνητής

Αγαπημένοι μου Φίλοι!

Είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί ο Αρχιεπίσκοπος της καρδιάς μου, ο κ.κ Αναστάσιος ο οποίος προσβλήθηκε από κορωνοϊό και χωρίς να καθυστερήσει καθόλου μπήκε στον Ευαγγελισμό και αμέσως οι θεράποντες Ιατροί του, του ξεκίνησαν θεραπευτική αγωγή, η οποία παρεμπόδισε τον κορωνοϊό να επεκταθεί και να προκαλέσει βλάβη στα όργανα του και ιδιαίτερα στην καρδιά του, από την οποία υποφέρει.

Έτσι μετά από παραμονή και νοσηλεία 12 ημερών στον Ευαγγελισμό, ο Αρχιεπίσκοπος της καρδιάς μου, (που διανύει το 91ο έτος της ηλικίας του) πήρε εξιτήριο και θα συνεχίσει να εκτελεί τα Αρχιεπισκοπικά του καθήκοντα, με τον ίδιο ζήλο και την ίδια αυταπάρνηση όπως πρώτα!.                      

Δεν κρύβω όμως και την χαρά μου, Φίλοι μου Αγαπημένοι και για τον Αρχιεπίσκοπο μας κ.κ Ιερώνυμο, που και αυτός χωρίς καμία καθυστέρηση αφού βρέθηκε θετικός στο κορωνοϊό, μπήκε στον Ευαγγελισμό και αμέσως του δόθηκε η δέουσα θεραπευτική αγωγή (και παρά το υποκείμενο νόσημα του) η υγεία του πάει πολύ καλά και σύντομά όπως λένε οι θεράποντες Ιατροί του, προς το τέλος της εβδομάδας, θα πάρει εξιτήριο!.

Όμως, Φίλοι μου Αγαπημένοι, μέσα στη μεγάλη μου χαρά, που και οι δύο Άγιοι Αρχιεπίσκοποι μας, βγήκαν νικητές από τον κορωνοϊό, είμαι συγχρόνως και πολύ θλιμμένος, γιατί μόνο μέσα σε ένα μήνα, το μήνα Νοέμβριο, πάνω από 1000 συνάνθρωποι μας (με υποκείμενα νοσήματα και με ενδιάμεσοι ηλικία τα 80 χρόνια), πέθαναν εξαιτίας του κορωνοϊού, γιατί ΑΡΓΗΣΑΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.

'Επρεπε να πάνε αμέσως και αυτό δεν το γνώριζαν, γιατί στις ενημερώσεις του, ο Καθηγητής  κ. Τσιόδρας δεν τους είχε πει με έμφαση και δεν τους είχε συμβουλεύσει και δεν είχε παροτρύνει όλους τους ηλικιωμένους πάνω από τα 70 έτη που τα αγγεία τους είναι ταλαιπωρημένα και όλους που έχουν υποκείμενα νοσήματα, ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ (όταν μολυνθούν από τον κορωνοϊό) και να σπεύσουν στα Νοσοκομεία για να τους παρασχεθεί η δέουσα αγωγή, ώστε ο κορωνοϊός να μην προλάβει να κάνει θρομβοεμβολές δηλαδή αποφράξεις των αγγείων στους πνεύμονες τους ή και σε άλλα όργανα τους (όπως αυτό το ξέρει πολύ καλά ο κ. Τσιόδρας και όλοι οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι και πνευμονολόγοι).    

Εάν ο Καθηγητής κ. Τσιόδρας, (όπως το μήνα Μάρτιο του 2020 που είχε δώσει εντολή μέσα από τις τηλεοράσεις να διαφημίζεται το σλόγκαν "ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ"), έτσι και τώρα, εάν στο 2ο κύμα του ιού, είχε δώσει εντολή μέσα από τις τηλεοράσεις να διαφημίζεται το σλόγκαν : "ΣΠΕΥΣΑΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ", όσοι μολυνθείτε από το κορωνοΪό και έχετε υποκείμενα νοσήματα ή είστε πάνω από τα 70 έτη, για να σας κάνουμε την ενδεικνυόμενη θεραπευτική αγωγή!.

Τότε θα είχαν σωθεί (όπως σώθηκαν και οι δύο Αρχιεπίσκοποι μας), οι περισσότεροι από τους συνανθρώπους μας, που χάθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα!!!.

Όμως, ο Καθηγητής κ. Τσιόδρας τέτοιο ενημερωτικό σλόγκαν, προς τους ηλικιωμένους και προς τους έχοντες υποκείμενα νοσήματα δεν έχει κάνει.

Έτσι όλα αυτά τα άτομα που μολύνθηκαν από κορωνοϊό και είχαν υποκείμενο νόσημα, μη γνωρίζοντας ότι επιβάλλεται να πάνε αμέσως στο Νοσοκομείο για θεραπευτική αγωγή, παρέμεναν σπίτι τους για μερικές ημέρες χωρίς αγωγή (και έτσι ο κορωνοϊός προχωρούσε ανενόχλητος) και μόνο όταν έβλεπαν ότι η υγεία τους επιδεινώνονταν, τότε αναγκάζονταν να πάνε στο Νοσοκομείο, αλλά για τους περισσότερους απ' αυτούς ήταν πλέον αργά!!!.

Θα μου πείτε, Φίλοι μου, ο Καθηγητής κ. Τσιόδρας στο 2ο αυτό κύμα  του κορωνοϊού, γιατί δεν σκέφτηκε να προχωρήσει σε ένα τέτοιο ενημερωτικό σλόγκαν, που να παροτρύνει όλους που ανήκουν σε ευπαθή ομάδα και μολύνονται από κορωνοϊό , να σπεύδουν αμέσως στο Νοσοκομείο;

Κατά την ταπεινή μου άποψη, Φίλοι μου, ο Καθηγητής κ. Τσιόδρας δεν προχώρησε σε μια τέτοια παρότρυνση γιατί φοβόνταν εάν έσπευδαν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ οι ασθενείς που είχαν κορωνοϊό και υποκείμενα νοσήματα στα Νοσοκομεία, τα Νοσοκομεία θα γέμιζαν πολύ γρήγορα και δεν θα μπορούσαν έτσι να περιθάλψουν τους άλλους ασθενείς από κορωνοϊό ή και τους άλλους ασθενείς από άλλες αιτίες, που παρέμεναν σπίτι τους και περίμεναν μια νοσοκομειακή περίθαλψη!.

Όμως, Φίλοι μου, ο Καθηγητής κ. Τσιόδρας, παρά την ειλικρινή προσπάθεια που καταβάλει για να φέρει εις αίσιον πέρας τον αγώνα του, κατά του κορωνοϊού, έχει κάνει ένα μεγάλο στρατηγικό λάθος, που είναι το εξής :

Ενώ σε αυτό το 2ο κύμα του ιού, ο Ιατρικός κόσμος γνωρίζει πολλά περισσότερα απ' ότι γνώριζε στο 1ο κύμα (που ο κορωνοϊός ήταν σχεδόν άγνωστος στους Ιατρούς) και τώρα στο 2ο κύμα, οι Ιατροί μας, έχουν στη διάθεση τους μια γκάμα φαρμάκων που σταματάνε και αποδυναμώνουν τον κορωνοϊό και έτσι ο κορωνοϊός δεν κάνει βλάβες στα ταλαιπωρημένα αγγεία των ασθενών που έχουν υποκείμενα νοσήματα και αυτό φάνηκε από την επιτυχή έκβαση της υγείας των δύο Αρχιεπισκόπων μας, ο Καθηγητής κ. Τσιόδρας σε αυτό τον τιτάνιο αγώνα κατά του κορωνοϊού και για την αποσυμφόρηση των Νοσοκομείων, δεν χρησιμοποιεί ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, η οποία να γίνεται από τους Οικογενειακούς Ιατρούς μας (Παθολόγους και Πνευμονολόγους), στους οποίους να δοθούν οδηγίες από την Επιτροπή Υγείας για τον κορωνοϊό, (που Πρόεδρος της είναι ο κ. Τσιόδρας), ποιά φάρμακα θα χορηγούν στα άτομα που ασθενούν από κορωνοϊό και έχουν και υποκείμενα νοσήματα, ώστε ο κορωνοϊός να μην προλάβει να κάνει αποφράξεις αγγείων στους πνεύμονες τους ή και στα άλλα όργανα τους!.

Για αυτή τη μεγάλη παράλειψη του, ο κ. Τσιόδρας, φέρει μεγάλη ευθύνη, που δεν εισηγείται στην Κυβέρνηση, (στη μάχη κατά του κορωνοϊου), να χρησιμοποιηθεί η Πρωτοβάθμια περίθαλψη στο σπίτι!.

Ας το κάνει έστω και ΤΩΡΑ!

Και ας είναι το νέο σλόγκαν του κ. Τσιόδρα  το εξής :

Όσοι μολυνθείτε από τον κορωνοϊό και ανήκετε στις ευπαθείς ομάδες : "ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ" και ΑΜΕΣΩΣ τηλεφωνήστε στον Οικογενειακό Ιατρό σας!.

Αυτός, θα σας δώσει τα κατάλληλα φάρμακα (που η Επιτροπή Υγείας για τον κορωνοϊό του έχει υποδείξει) και όλα θα πάνε καλά, όπως όλα πήγαν καλά και στους δυο Άγιους Αρχιεπισκόπους μας!!!

Επιστροφή