Αστυνομικά

ΧΑΛΚΙΔΑ: Έμεινε στη φυλακή δύο χρόνια για αποπλάνηση της ανήλικης κόρης του και αθωώθηκε στο Εφετείο

ΧΑΛΚΙΔΑ: Έμεινε στη φυλακή δύο χρόνια για αποπλάνηση της ανήλικης κόρης του και αθωώθηκε στο Εφετείο
2 Δεκεμβρίου 2020, 07:31
Συγκλονιστική υπόθεση στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Εύβοιας την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου. 

Μία συγκλονιστική υπόθεση εκδικάστηκε την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Εύβοιας, στα Δικαστήρια της Χαλκίδας. Στο εδώλιο του κατηγορούμενου κάθισε ένας πατέρας, ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε φυλάκιση 21 ετών για αποπλάνηση της κόρης του και άλλα αδικήματα!

Κάθισε στη φυλακή δύο χρόνια και εκδικαζόταν η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό με τον κατηγορούμενο να αντιμετωπίζει σοβαρότατες και πολλές κατηγορίες και συγκεκριμένα:

  • Ενδοοικογενειακή προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου κατ΄ εξακολούθηση.
  • Αποπλάνηση παιδιού, που συμπλήρωσε τα 12 έτη, άλλα όχι τα 14 και μέχρι τα 17, κατ' εξακολούθηση.
  • Κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, που δεν συμπλήρωσε τα 14 και που συμπλήρωσε τα 14, όχι όμως και τα 18 έτη, από οικείο που συνοικεί με τον ανήλικο κατ΄ εξακολούθηση.
  • Ασέλγεια μεταξύ συγγενών κατ΄ εξακολούθηση.
  • Ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη σε βάρος μέλους της οικογένειας ανίκανου να αντισταθεί λόγω ανηλικότητας.
  • Ενδοοικογενειακή απειλή κατ΄ εξακολούθηση.

Το βαρύτατο κατηγορητήριο αποδομήθηκε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας στο μεγαλύτερο τμήμα του και παρέμεινε μόνο να βαρύνει τον κατηγορούμενο η πράξη της ενδοοικογενειακής βίας, την οποία παραδέχτηκε και ο ίδιος.

Όπως προέκυψε, η κόρη του κατηγορούμενου προέβη στις βαρύτατες κατηγορίες σε βάρος του πατέρα της γιατί ήθελε να ζήσει ανεξέλεγκτη την ζωή της, χωρίς τον πατρικό έλεγχο και τους περιορισμούς.

Ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε ότι την χτύπησε, πάνω στον εκνευρισμό του, επειδή αρνείτο να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις του, στο πλαίσιο του πατρικού ελέγχου και αρνήθηκε όλες τις άλλες κατηγορίες.

Το Δικαστήριο τελικά τον αθώωσε για όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες, πλην της ενδοοικογενειακής βίας, για την οποία τον καταδίκασε σε φυλάκιση δύο ετών, ποινή την οποία έχει ήδη εκτίσει ο κατηγορούμενος, ο οποίος μένει ελεύθερος μετά την ετυμηγορία του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Εύβοιας.

Ο κατηγορούμενος υποδέχτηκε την απόφαση με δάκρυα στα μάτια δηλώνοντας πιο ευτυχισμένος που δικαιώθηκε από για το γεγονός ότι μένει ελεύθερος. Οδηγήθηκε πάλι στη φυλακή, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για την οριστική του απελευθέρωση.