ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΓΚΟΣ: Απόλυτα δίκαια νίκησε ο Παναθηναϊκός, μαντάρα η ΑΕΚ αμυντικά - Για τον Μαραντόνα αγάπησα το ποδόσφαιρο

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΓΚΟΣ: Απόλυτα δίκαια νίκησε ο Παναθηναϊκός, μαντάρα η ΑΕΚ αμυντικά - Για τον Μαραντόνα αγάπησα το ποδόσφαιρο
6 Δεκεμβρίου 2020, 22:25
A+ A-
Ο γενικός αρχηγός του Παντριαδικού και πρώην διαιτητής Γιώργος Σέγκος σχολιάζει στο egnomi.gr το ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ και την απώλεια του Ντιέγκο Μαραντόνα.

Υπήρξε ένας από τους κορυφαίους διαιτητές στην Εύβοια, σφύριξε ματς στα επαγγελματικά σαλόνια, ενώ εδώ και μερικούς μήνες έχει το ρόλο του γενικού αρχηγού στον Παντριαδικό, στο νέο ξεκίνημα που κάνει η ομάδα της Τριάδας.

Ο Γιώργος Σέγκος μίλησε στο egnomi.gr για το σημερινό ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός (1-2), αλλά και για την απώλεια του Ντιέγκο Μαραντόνα, καθώς και για το "χέρι του Θεού".

Για τη νίκη με 2-1 του Παναθηναϊκού επί της ΑΕΚ ανέφερε:

"Ο Παναθηναϊκός νίκησε απόλυτα δίκαια, παρότι δεν ήταν σε καλό φεγγάρι. Αλλά σε καλό φεγγάρι δεν ήταν και η ΑΕΚ. Ο Παναθηναϊκός σήμερα ήταν πολύ καλύτερος. Πολύ χρήσιμος ήταν ο Μαουρίσιο, αν και η ευκαιρία που χάνει στα πρώτα λεπτά, πραγματικά δεν χάνεται. Άντε χάνεται ...μία στο εκατομμύριο (σ.σ. σε μια αποστροφή του λόγου του λίγο αργότερα ανέφερε ότι τελικά ...όλα μπαίνουν κι όλα χάνονται).

Για την ΑΕΚ τι να πω; Αμυντικά ήταν μαντάρα. Δεν έχει τύχη με τον Σβάρνα. Κι αυτό το παιδί είναι βασικός στόπερ -και- στην Εθνική Ελλάδας. Και μετά λέμε γιατί δεν πάει καλά η Εθνική και γιατί το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται -στο ranking- στη θέση 30.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 2-0 και μετά έδωσε πολύ χώρο στην ΑΕΚ. Αλλά ήταν μια ΑΕΚ ακίνδυνη για 85 λεπτά. Εκτιμώ ότι ο Ολιβέιρα έπρεπε να μπει στο ματς πιο νωρίς.

Ο δε Λιβάγια ήταν ανύπαρκτος και είναι ένας παίκτης κλειδί για την ΑΕΚ. Αν ο Λιβάγια είναι καλός είναι ανεβασμένη όλη η ΑΕΚ. Αν ψάχνεται ο Λιβάγια, ψάχνεται και η ΑΕΚ.

Εύκολα νίκησε ο Παναθηναϊκός, άσχετα με τη μείωση του σκορ στο τελευταίο πεντάλεπτο. Η ΑΕΚ δεν δικαιούταν τίποτα. Κι επειδή στο 2-1 έχασε και μια ευκαιρία στο τέλος (για το 2-2), αν γινόταν αυτό το πράγμα θα ήταν απίστευτη αδικία για τον Παναθηναϊκό.

Ξαναλέω ότι η ΑΕΚ είναι πολύ κακή στην άμυνα. Το επιβεβαιώνει και στην Ευρώπη, που τρώει τρία και τέσσερα γκολ.

Λέγανε πολλοί ...διάφορα για τον Βράνιες, τι σχέση έχει ο Βράνιες με όλους αυτούς;

Πιστεύω ότι θα υπάρξουν και εξελίξεις με τον Καρέρα. Έχει μέτριο υλικό, αλλά βλέπω ότι δεν μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του.

Οσον αφορά τον Παναθηναϊκό, αναζητά μια αγωνιστική ταυτότητα. Ο Μπόλονι είναι ένας προπονητής με εμπειρία και παραστάσεις, έχει να δώσει πράγματα στο τριφύλλι. Αλλά θα πρέπει να τον αφήσουν να δουλέψει. Οχι τόσο με φόντο τη φετινή σεζόν που είναι χαμένη, αλλά την επόμενη.

Σαφώς και ο Παναθηναϊκός πρέπει φέτος να συνεχίσει να δείχνει μια καλή εικόνα. Αλλά να σχεδιάσει ο Μπόλονι (και) την επόμενη σεζόν, στηριζόμενος και στα νέα παιδιά, όπως οι Ζαγαρίτης και Αλεξανδρόπουλος.

Το καλοκαίρι ήταν λάθος που έφυγε ο Δώνης. Ή έπρεπε να τον κρατήσει ή έπρεπε να πάει στην επιλογή ενός καταξιωμένου τεχνικού. Κι όχι να φέρει τον πουθενά τον Πογιάτος.

Ο Γιώργος Σέγκος αναφέρθηκε και στην απώλεια του Μαραντόνα, λέγοντας: "Είναι ο λόγος που αγάπησα το ποδόσφαιρο. Το 1986 ήμουν 12 χρονών, αλλά ο καλύτερος Μαραντόνα που έχω δει ήταν στο μουντιάλ του 1990 στην Ιταλία. Αλλά μάλλον ορισμένοι δεν ήθελαν να το σηκώνει ξανά η Αργεντινή. Τεράστιος παίκτης, τεράστια προσωπικότητα, τεράστιος ηγέτης. Δεν θα ξαναβγεί δεύτερος Μαραντόνα".

Ρωτήσαμε τον Γιώργο Σέγκο, αν υπήρχε περίπτωση ο ίδιος να χάσει τη φάση με το ...χέρι του Θεού και χαμογελώντας απάντησε: "Την έχω επεξεργαστεί αυτή τη φάση. Ο Μαραντόνα ήταν πολύ έξυπνο αυτό που έκανε. Το χέρι του είναι κοντά στο κεφάλι. Και για να λέμε και του στραβού το δίκιο, δεν αποκόμισε μεγάλο πλεονέκτημα. Αλλά αυτός ήταν ο ευφυής Μαραντόνα. Αυτό σκέφτηκε, αυτό έκανε. Και όταν οι συμπαίκτες του διστάσανε να πανηγυρίσουν ο ίδιος τους προέτρεψε να τρέξουν κοντά του".

Επιστροφή