Ε, όχι και νοικοκυρές αυτές!

Ε, όχι και νοικοκυρές αυτές!
13 Μαρτίου 2011, 08:14
A+ A-
Έφριξαν οι Χαλκιδέες από το νέο ριαλιτοπαίγνιδο του ΑΝΤ1. Μύδρους εξαπέλυσαν εναντίον των "Νοικοκυρών της Αθήνας".

Η ηθοποιός Χριστίνα Παππά, το πρώην μοντέλο Ιωάννα Σουλιώτη, η άλλοτε παρουσιάστρια Αννίτα Ναθαναήλ, η σχεδιάστρια μόδας Τζο Τόγκου (η ποια;!!), η πρώην μπασκετμπολίστρια Ορθούλα Παπαδάκου και η Φώφη Μαστροκώστα (φωτό δεξιά σε πλήρη σύνθεση).

Αυτές είναι οι δήθεν "Real housewives", στα ελληνικά "Πραγματικές νοικοκυρές",  πρωταγωνίστριες στο νέο ριαλιτιπαίγνιδο του ΑΝΤ1, που έκανε πρεμιέρα την περ. Παρασκευή και προκάλεσε αρνητικά σχόλια.

Στο ρεπορτάζ, που έκανε το egnomi.gr, οι Χαλκιδέες εξαπέλυσαν μύδρους εναντίον του ριάλιτι, που σε καιρούς οικονομικής κρίσης παρουσιάζει ...νοικοκυρές που έκαναν διακοπές στη Μύκονο και έχουν για χόμπι το κυνήγι πουλιών με καραμπίνα!

 

 

 

Η Νανά Κυριακού επισημαίνει ότι το παιγνίδι του ΑΝΤ1 παρουσιάζει μία στρεβλή όψη της πραγματικότητας και αποτελεί πρόκληση για τις πραγματικές νοικοκυρές. Ιδού το σχόλιο της:

" Κανονικά έπρεπε να ονομάζεται η εκπομπή "χόμπυ επωνύμων κυριών". Τότε ίσως ανταποκρινόταν στο περιεχόμενό της. Τώρα είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Παρουσιάζεται ένας τρόπος ζωής με τεράστια χλιδή, την στιγμή που η καθημερινή ελληνίδα νοικοκυρά δεν έχει λεφτά ούτε κομμωτήριο να πάει και στερείται τα πάντα, για να ανταπεξέλθει στις οικογενειακές υποχρεώσεις." 

 

 

 

 

 

 

 

Η Μαρία Δούκα, ιδιωτική υπάλληλος, θεωρεί επίσης ότι το συγκεκριμένο ριάλιτι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Προβάλει ένα διαφορετικό τρόπο ζωής, που όχο μόνο δεν μπορεί να ζήσει η μέση ελληνίδα νοικοκυρά, αλλά αμφιβάλλει αν θα ήθελε να τον ζήσει, ακόμη κι αν είχε την οικονομική δυνατότητα.

Η ίδια προσθέτει: " Η πραγματική νοικοκυρά είναι η αγωνίστρια, που αγωνίζεται καθημερινά να τα βγάλει πέρα και δεν της μένει καθόλου χρόνος για τον εαυτό της. Οι συγκεκριμένες κυρίες στο ριάλιτι ασχολούνται μόνο με τον εαυτό τους όλη μέρα." 

 

 

 

Σαπουνόπερα χαρακτήρισε τις "Πραγματικές Νοικοκυρές" η Ρούλα Λειβαδίτη, η οποία τόνισε. " Η αλήθεια είναι ότι εκνευρίστηκα λίγο όταν το είδα. Θεώρησα ότι με κοροϊδεύουν, όταν θεωρούν νοικοκυρές αυτές τις κυρίες, οι οποίες απολαμβάνουν μία ζωή που εμείς δεν πρόκειται να απολαύσουμε ποτέ.

Άλλες είναι οι πραγματικές νοικοκυρές, όχι αυτές, που δεν κάνουν τίποτε στο σπίτι τους και έχουν βοήθεια από υπηρέτριες και γκουβερνάντες. Μεγαλοκυρίες μπορείς να τις πεις, νοικοκυρές με τίποτε."

 

Πραγματική νοικοκυρά είναι η Παρασκευή Μαυροβουνιάτη, που δηλώνει και επάγγελμα οικιακά. Χαρακτήρισε από την πλευρά της απαράδεκτη την εκπομπή και υπογράμμισε:

" Οι αληθινές νοικοκυρές αισθάνονται άσχημα και μειονεκτικά, όταν βλέπουν αυτές τις ...νοικοκυρές να κάνουν διακοπές στη Μύκονο, να τρώνε σε ακριβά εστιατόρια με 10 σερβιτόρους πάνω από το κεφάλι τους κ.λ.π.

Δεν είναι αυτή η εικόνα της ελληνίδας νοικοκυράς, η οποία όλη μέρα ασχολείται με το σφουγγάρισμα, το μαγείρεμα, το διάβασμα των παιδιών και τις υπόλοιπες δουλειές του σπιτιού." 

Όπως σε όλους τους κανόνες υπάρχουν και εξαιρέσεις, έτσι και στο ρεπορτάζ αποτέλεσε εξαίρεση η Σούλα Διαμάντη, η οποία μας δήλωσε ότι της άρεσε το συγκεκριμένο ριάλιτι και εξήγησε γιατί, λέγοντας:

" Δείχνει και μία άλλη πλευρά της ζωής, που μπορεί να ζήσει η γυναίκα αν της δοθεί η ευκαιρία. Τίποτε δεν είναι απίθανο, όλα μπορούν να συμβούν. Όπως υπάρχουν νοικοκυρές που δουλεύουν από το πρωί ως το βράδυ, υπάρχουν και τέτοιου είδους νοικοκυρές, που τα έχουν όλα έτοιμα.

Το μόνο λάθος θεωρώ ότι είναι η επιλογή μόνο τέτοιων νοικοκυρών, αυτών δηλαδή που δεν έχουν οικονομικό πρόβλημα. Έπρεπε να επιλεγούν γυναίκες από διάφορα οικονομικά στρώματα, για να είναι το ριάλιτι πιο αντιπροσωπευτικό." 

 

Επιστροφή