"Πειραγμένες" αντλίες

Πειραγμένες αντλίες
13 Μαρτίου 2011, 18:00
A+ A-
Στο 10% των βενζινάδικων
Mελέτη του Πολυτεχνείου κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ενδεχόμενως το 10% των αντλιών στα πρατήρια υγρών καυσίμων να είναι ''πειραγμένες''. Aυτό επισημαίνει η πολιτική ηγεσία του Yπουργείου Aνάπτυξης, αν και αναγνώρισε ότι δεν έχει αδιαμφισβήτητα στοιχεία,

Το υπουργείο έχει ξεκινήσει εντατικούς ελέγχους στα πρατήρια υγρών καυσίμων με στόχο τον εντοπισμό “πειραγμένων” αντλιών. Tα παραπάνω αναφέρθηκαν σε συνέντευξη Tύπου με αφορμή τον εντοπισμό πρατηρίου,όπου ο ιδιοκτήτης είχε εγκαταστήσει μηχανισμό στην αντλία του, με τον οποίο “έκλεβε” τους καταναλωτές.

Με τη μέθοδο αυτή, ο πρατηριούχος αλλοίωνε τις ενδείξεις τεσσάρων αντλιών παροχής αμόλυβδης βενζίνης, εξαπατώντας τους καταναλωτές ως προς την παρεχόμενη ποσότητα με ενα ηλεκτρονικό σύστημα επικοινωνίας που είχε εγκαταστήσει. Τώρα το υπουργείο αναζητεί τον εγκαταστάτη του συστήματος, ενώ ήδη έχει επιβληθεί πρόστιμο 8.000 ευρώ στον πρατηριούχο και αναμένεται, σύντομα, να του αφαιρεθεί οριστικά η άδεια λειτουργίας.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου συνιστά στους πολίτες να γνωρίζουν την ποσότητα αμόλυβδης βενζίνης που χωράει το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου ή της μηχανής τους, ώστε να μπορούν να προστατευτούν από ενδεχόμενη κλοπή υγρών καυσίμων σε πρατήρια με ''πειραγμένες'' αντλίες.

Επιστροφή