Με τηλεδιάσκεψη η Συνέλευση του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών

Με τηλεδιάσκεψη η Συνέλευση του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών
24 Δεκεμβρίου 2020, 11:35
A+ A-
Από το Επιμελητήριο Εύβοιας συμμετείχαν ο Γιάννης Γεροντίτης και η Δέσποινα Καραμπέτσου. 

Οι εργασίες της 48ης Γενικής Συνέλευσης του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ) έλαβαν χώρα την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Τα κύρια θέματα, στα οποία εστίασαν οι εκπρόσωποι της Πολιτείας και των Νησιωτικών Επιμελητηρίων, ήταν η επόμενη μέρα στον Τουρισμό και στην Νησιωτική Οικονομία καθώς και οι νέες ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης και κατάρτισης του ΟΑΕΔ για την επένδυση στην απασχόληση και στις δεξιότητες του εργατικού δυναμικού.

Στην Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Προέδρου του ΕΟΑΕΝ Σωτήρη Σκιαδαρέση, από πλευράς Πολιτείας το παρόν έδωσαν ο Υφυπουργός Τουρισμού Εμμανουήλ Κόνσολας, ο Διοικητής του ΟΑΕΔ  Σπύρος Πρωτοψάλτης και η Χριστιάνα Καλογήρου Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. 

Από το Επιμελητήριο Εύβοιας συμμετείχαν οι εκπρόσωποι του Φορέα στον Όμιλο,  ο πρόεδρος  Γιάννης Γεροντίτης και η Δέσποινα Καραμπέτσου, μέλος του ΔΣ.  

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου υπογράμμισε ότι δεδομένου του νέου οικονομικού περιβάλλοντος όπως αυτό διαμορφώθηκε, με τρόπο βίαιο, από την εξάπλωση του Covid-19 και των αποτελεσμάτων του, επιβάλλεται μία ολιστική προσέγγιση στα θέματα νησιωτικής και θαλάσσιας οικονομίας, η οποία θα στηρίζεται στην πλήρη μελέτη των νέων δεδομένων και των δυνατοτήτων των νησιών και όχι μια προσέγγιση με αποσπασματικού τύπου παρεμβάσεις. 

 

 

Επιστροφή