Ο Γιώργος Λάμπρου δεν βλέπει Super League και εξηγεί τους λόγους...

Ο Γιώργος Λάμπρου δεν βλέπει Super League και εξηγεί τους λόγους...
2 Ιανουαρίου 2021, 13:06
A+ A-
Τι είπε ο γνωστός προπονητής στο egnomi.gr για το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και τον Γκουαρντιόλα, τον οποίο ...αποθεώνει.

Μαύρη πέτρα και "άκυρο" στο ελληνικό πρωτάθλημα της Super League έχει ρίξει ο Μαντουδιανός προπονητής ποδοσφαίρου Γιώργος Λάμπρου και ο ίδιος μιλώντας στο egnomi.gr εξηγεί τους λόγους, αναφέροντας αρχικά:

"Έχω πάψει να βλέπω το ελληνικό πρωτάθλημα, επειδή είμαι της άποψης ότι το ποδόσφαιρο είναι θέαμα κι εγώ είμαι υπέρ του θεάματος. Ο τηλεθεατής και ο θεατής (από τη κερκίδα) στο ελληνικό πρωτάθλημα υποφέρει και βασανίζεται με αυτό που βλέπει. Οσοι βλέπουν το ελληνικό πρωτάθλημα, το βλέπουν επειδή είναι φίλαθλοι και οπαδοί μιας ομάδας. Εγώ για πολλά χρόνια ήμουν φιλοΠαναθηναϊκός. Αυτό που βλέπω τα τελευταία χρόνια δεν είναι Παναθηναϊκός, είναι ...κάτι σαν Παναθηναϊκός. Πήγα στη Λεωφόρο για πρώτη φορά το 1966. Έχω δει στη ζωή μου παικταράδες και παικταράδες. Αν με ρωτήσεις για τον φετινό Παναθηναϊκό, ζήτημα να γνωρίζω 3-4 παίκτες ...από πέρσι. Ούτε στο γήπεδο πηγαίνω πλέον, ούτε στην τηλεόραση παρακολουθώ... Μου τηλεφωνούν φίλοι μου και μου λένε πάμε να δούμε το ένα παιχνίδι και πάμε να δούμε το άλλο παιχνίδι (σ.σ. πριν τον κορωνοϊό), έχουμε εισιτήρια, κτλ. Δεν πάω. Να πάω, για ποιο λόγο; Για να αφήσουμε τα αυτοκίνητα ένα χιλιόμετρο μακριά, για το φόβο να μην τα βρούμε σπασμένα, να φάμε το κρύο της ζωής μας, να πονέσουν τα μάτια μας και στο τέλος να γίνουν και μανούρες; Είχα πάει πριν καιρό μια-δυο φορές στην Τούμπα, αλλά πήγα για την παρέα με κάτι φιλαράκια μου". 

Ο Γιώργος Λάμπρου συμπλήρωσε: "Έχω στο σπίτι μου τη συνδρομητική τηλεόραση που δείχνει τα ξένα πρωταθλήματα και κάθομαι σαν άνθρωπος και βλέπω σωστό ποδόσφαιρο. Αυτήν την εποχή μου αρέσει πάρα πολύ το ποδόσφαιρο που παίζει η Μάντσεστερ Σίτι. Γενικότερα, μου αρέσει το ποδόσφαιρο που παίζουν οι ομάδες του Γκουαρντιόλα, αυτό το συνδυαστικό ποδόσφαιρο. Ο Γκουαρντιόλα είναι κορυφή. Δεν εξετάζω αν κερδίζει, αν χάνει, αν πάρει ή όχι το πρωτάθλημα και δεν με ενδιαφέρει. Βλέπω ποδόσφαιρο με όλη τη σημασία της λέξης. Αν με ρωτήσετε -τώρα- τι ομάδα είμαι θα σας πω ότι είμαι Σίτι. Οπως ωραίο ποδόσφαιρο παίζει και η Λίβερπουλ, ο Κλοπ έχει βάλει φαρδιά πλατιά την σφραγίδα του. Οταν λοιπόν μπορώ να δω εύκολα -πατώντας ένα κουμπί στο τηλεκοντρόλ- τη Σίτι και τη Λίβερπουλ και να ευχαριστηθώ ποδόσφαιρο, γιατί να ταλαιπωρηθώ βλέποντας -ξέρω 'γω- το Παναιτωλικός-Απόλλων Σμύρνης; Και ...Μπαρτσελόνα να έχει η τηλεόραση, αν δεν μου αρέσει αυτό που βλέπω, θα προτιμήσω να δω κάτι άλλο".

Ο Μαντουδιανός τεχνικός κατέληξε λέγοντας: "Επίσης στο ελληνικό πρωτάθλημα με έχει απογοητεύσει όλο αυτό το τοξικό κλίμα που υπάρχει εδώ και 20-25 χρόνια. Επίσης δεν μου αρέσει η αδικία, όπως η αδικία δεν μου αρέσει και στη ζωή και στην καθημερινότητά μου".

Επιστροφή