Αθλητικά

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ-ΑΡΤΑΚΗ-ΑΒΑΝΤΙΔΕΣ: Αυξάνονται οι πιθανότητες να επιστρέψουν σύντομα στο γήπεδο

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ-ΑΡΤΑΚΗ-ΑΒΑΝΤΙΔΕΣ: Αυξάνονται οι πιθανότητες να επιστρέψουν σύντομα στο γήπεδο
31 Δεκεμβρίου 2020, 20:15
Διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΠΟ.

Tη βούλησή της για επανέναρξη του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής και έναρξη του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής Γυναικών έκανε γνωστή μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Φυσικά, προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία (ενδεχομένως και στις 8 Ιανουαρίου), ενώ δεν αποκλείεται μια εβδομάδα αργότερα (14/1), να ανάψει το πράσινο φως για την επανέναρξη των προπονήσεων, ώστε στις αρχές Φεβρουαρίου η Αρτάκη κι ο Ηρακλής Ψαχνών να ριχτούν -μετά από 3 μήνες- στη μάχη του 4ου ομίλου (ο Ηρακλής Ψαχνών σε 3 εντός έδρας αγώνες έχει δύο νίκες και 1 ήττα, ενώ η Αρτάκη μετά από 4 ματς μετράει 1 νίκη, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα και έχει 5 βαθμούς). Στην Α' Εθνική Γυναικών συμμετέχουν οι Αβαντίδες Χαλκίδας που ακόμη δεν έχουν προλάβει να κάνουν πρεμιέρα για τη φετινή σεζόν.

Πάντως, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου θα αποφασιστεί αν θα αρθεί η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό. Τα επιδημιολογικά στοιχεία που θα έχουν διαμορφωθεί στις 20 Γενάρη θα κρίνουν και την απόφαση της κυβέρνησης.

Θα περιμένουμε, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του egnomi.gr ήδη τα επιτελεία (διοικητικά και προπονητικά) των ομάδων της Εύβοιας έχουν επικοινωνήσει με τους παίκτες, από τους οποίους ζητάνε να βρίσκονται ...επί ποδός.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αναφέρει:

«Ευρεία σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε, με συμμετοχή του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ κ. Παναγιώτη Διακοφώτη, του προέδρου του ΠΣΑΠ κ. Γιώργου Μπαντή, του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Γιώργου Μαυρωτά, του μέλους της ιατρικής επιτροπής της Γ.Γ.Α. κ. Οδυσσέα Παξινού και εκπροσώπων των ποδοσφαιριστών των ομάδων της Γ' Εθνικής.

Αντικείμενό της ήταν η επανέναρξη του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής κατηγορίας Ανδρών και η έναρξη του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας Γυναικών, εντός του πλαισίου που καθορίζει η εφαρμογή των μέτρων κατά της πανδημίας του COVID-19.

Δεδομένης της κοινής επιθυμίας για επιστροφή στα γήπεδα, εκφράστηκε η βούληση όλων των πλευρών για αυστηρή τήρηση των προϋποθέσεων επανέναρξης των πρωταθλημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η υποβολή, εκ μέρους της Υγειονομικής Επιτροπής της ΕΠΟ, στις αρμόδιες υπηρεσίες της Γ.Γ.Α., προς έγκριση, υγειονομικού πρωτοκόλλου, το οποίο θα περιλαμβάνει τουλάχιστον τα 9 προαπαιτούμενα που ισχύουν για όλα τα εθνικά πρωταθλήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, έτσι ώστε -τηρουμένων των οδηγιών του πρωτοκόλλου-  να επαναρχίσουν οι προπονήσεις».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οσο υπάρχει Έραπος θα βγαίνουν ...Μαθουσάλες

Οσο υπάρχει Έραπος θα βγαίνουν ...Μαθουσάλες
Αθλητικά
[24/01/2021 - 19:00]

Η ομάδα των Εραστών Ποδοσφαίρου διασκεδάζει παίζοντας μπάλα με παίκτες που έχουν περάσει τα 40 και τα 50 ...περισσότερα

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ: Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μας, αλλά δεν θα γίνουμε αρνητές της σκληρής πραγματικότητας

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ: Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μας, αλλά δεν θα γίνουμε αρνητές της σκληρής πραγματικότητας
Αθλητικά
[21/01/2021 - 14:54]

Η ομάδα της Εύβοιας με ανακοίνωσή της κρούει το καμπανάκι του κινδύνου σε όσους διατυμπανίζουν μέσω τηλεδιασκέψεων ότι μπορούν να ξεκινήσουν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα υπό την απειλή της πανδημίας.  ...περισσότερα