CLICK AWAY: Τι θα γίνει με τις πολλές παραγγελίες που εκκρεμούν

CLICK AWAY: Τι θα γίνει με τις πολλές παραγγελίες που εκκρεμούν
3 Ιανουαρίου 2021, 16:53
A+ A-
Μετά την απόφαση της κυβέρνησης για νέο αυστηρό lockdown, που «παγώνει» τις αγορές.

Η απόφαση της κυβέρνησης για εφαρμογή πιο αυστηρού lockdown με νέα μέτρα μέχρι τις 11 Ιανουαρίου προκάλεσε ανησυχία στους εμπόρους, καθώς σηματοδοτεί το «πάγωμα» του click away, μέθοδος η οποία ήταν μια μικρή ανάσα για το λιανεμπόριο. Την ίδια ώρα, αγωνία υπάρχει για τις εκατοντάδες παραγγελίες που έχουν γίνει μέχρι τώρα και εκκρεμούν.

Το γεγονός ότι οι εταιρείες ταχυμεταφορών έχουν μεγάλο φόρτο εργασίας, προκαλεί πονοκέφαλο στους εμπόρους, οι οποίοι καλούνται να βρουν τρόπο για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους.

Το πιθανότερο σενάριο, σύμφωνα με εμπορικούς κύκλους, είναι κάθε καταστηματάρχης να προγραμματίσει εκ νέου άλλη ημερομηνία παράδοσης μετά τις 11 Ιανουαρίου, οπότε και ανακοινώθηκε πως θα λήξει το νέο lockdown. Αυτό μεταφράζεται σε τουλάχιστον ένα δεκαήμερο καθυστέρηση στις παραδόσεις των παραγγελιών και με την προϋπόθεση ότι η απαγόρευση click away στα καταστήματα δεν θα πάρει παράταση.

Μια άλλη εκδοχή, που εξετάζουν οι καταστηματάρχες είναι να γίνεται έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία, παράδοση στο σπίτι, από υπαλλήλους των καταστημάτων, ώστε να περιοριστεί η καθυστέρηση στις παραδόσεις των παραγγελιών. Οι μεγάλες αλυσίδες, που έχουν τη δυνατότητα, αναμένεται να δρομολογήσουν νέες διαδικασίες για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους που περίμεναν να παραλάβουν προϊόντα με τη μέθοδο του click away. 

Σε κάθε περίπτωση, είτε μέσω παράδοσης στο σπίτι, είτε μέσω αναβολής της παράδοσης μέχρι να αρθεί η απαγόρευση για το click away, η καθυστέρηση στην παράδοση των παραγγελιών είναι δεδομένη.

Επιστροφή