ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Η ανικανότητα της ΝΔ με τις ακυρώσεις εμβολιασμών θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των υγειονομικών

ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Η ανικανότητα της ΝΔ με τις ακυρώσεις εμβολιασμών θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των υγειονομικών
6 Ιανουαρίου 2021, 12:28
A+ A-
Δήλωση του βουλευτή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι μαζικές αναβολές εμβολιασμού υγειονομικών σε όλη τη χώρα προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του βουλευτή Εύβοιας και αναπληρωτή τομεάρχη Εσωτερικών, υπεύθυνου για την Αυτοδιοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ Μίλτου Χατζηγιαννάκη, ο οποίος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

" Η ακύρωση, χωρίς καμία εξήγηση, του προγραμματισμένου για σήμερα εμβολιασμού στα νοσοκομεία της Εύβοιας, αλλά και σε δεκάδες άλλα νοσοκομεία και σε όλα τα κέντρα υγείας σε ολόκληρη τη χώρα, δείχνουν την ανυπαρξία σχεδιασμού και την πλήρη ανικανότητα στη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. 

Οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν με το επικοινωνιακό σόου των προηγούμενων ημερών και συνεχίστηκαν με τις selfie των κυβερνητικών στελεχών, που έκαναν το εμβόλιο στη θέση υγειονομικών.

Τα «γαλάζια» εμβόλια προηγήθηκαν από αυτά που ήταν προγραμματισμένα για το προσωπικό των νοσοκομείων, θέτοντας σε μεγαλύτερο κίνδυνο τις ζωές των εργαζομένων της πρώτης γραμμής, καθώς ακόμη και μία εβδομάδα νωρίτερα να πετύχουν οι υγειονομικοί την ανοσία, μπορεί να είναι σωτήριο για τους ίδιους αλλά και για το σύστημα υγείας.

Σήμερα, οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό βιώνουν έναν διαρκή εμπαιγμό από την κυβέρνηση, καθώς ακόμα και το πολύτιμο όπλο για τη προστασία της ζωής τους, παρέχεται προνομιακά στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Από τις 3 εκατ. δόσεις εμβολίου τον Αύγουστο δια στόματος του Υπουργού Υγείας, φτάσαμε στις 300 χιλ. και μέχρι στιγμής η κυβέρνηση έχει λάβει 93.600 και από αυτές τις δόσεις έχουν γίνει μόλις 3.000 εμβολιασμοί." 

 

 

Επιστροφή