Αθλητικά

Ξεκινούν οι αγώνες σε Super League 2 και Volley League Ανδρών

Ξεκινούν οι αγώνες σε Super League 2 και Volley League Ανδρών
9 Ιανουαρίου 2021, 11:27
Συνεχίζουν σε καραντίνα οι ομάδες της Γ' Εθνικής και Α' Εθνικής Γυναικών ποδοσφαίρου

 

Aπό το Σαββατοκύριακο 16-17 Ιανουαρίου 2020 αρχίζει η διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Super League 2 και της Α1 βόλεϊ ανδρών, αφού δόθηκε η άδεια από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

Θυμίζουμε ότι στις ομάδες αυτών των δυο πρωταθλημάτων είχε δοθεί το πράσινο φως για προπονήσεις πριν ένα μήνα περίπου (από τις 13 Δεκεμβρίου 2020).

¶δεια για προπονήσεις από 1 Ιανουαρίου δόθηκε στις ομάδες που μετέχουν στα πρωταθλήματα της Α’ κατηγορίας μπάσκετ γυναικών, βόλεϊ γυναικών, πόλο ανδρών-γυναικών και χάντμπολ ανδρών-γυναικών.

¶γνωστο παραμένει πότε και αν θα ξαναρχίσει το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής ποδοσφαίρου, καθώς και αυτό της Α' Εθνικής Γυναικών ποδοσφαίρου, στα οποία συμμετέχουν οι ομάδες της Αρτάκης και του Ηρακλή Ψαχνών, καθώς και των Αβαντίδων Χαλκίδας. Μάλιστα, το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι το μόνο άθλημα που παραμένει σε αγωνιστική καραντίνα από το πρώτο lockdown πέρυσι το Μάρτιο.

Σε αναστολή συνεχίζουν, λοιπόν, οι ομάδες της Γ' Εθνικής και της Α' Εθνικής  Γυναικών και το τοπίο πολύ δύσκολα θα ...ξεθολώσει για αυτές. Από την τελευταία τηλεδιάσκεψη εκπροσώπων των ποδοσφαιριστών των ομάδων της Γ’ Εθνικής με ανθρώπους της ΕΠΟ και της Γ.Γ.Α. τις προηγούμενες μέρες ειπώθηκε πως θα υποβληθεί για έγκριση, εκ μέρους της Υγειονομικής Επιτροπής της ΕΠΟ στις αρμόδιες υπηρεσίες της Γ.Γ.Α., υγειονομικού πρωτοκόλλου, το οποίο θα περιλαμβάνει όσα ισχύουν για όλα τα εθνικά πρωταθλήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, έτσι ώστε να επαναρχίσουν οι προπονήσεις. Ομως, μέχρι τώρα επίσημα δεν έχει αναφερθεί κάτι συγκεκριμένο και το κυριότερο, ποιοι θα μπορέσουν να καλύψουν τα έξοδα, ώστε να μπορέσει να γίνει εφικτή η τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου. Εκτός αυτού, είναι ιδιαίτερα μεγάλος και ο αριθμός των αθλητών που συμμετέχουν (πάνω από 2.500 αθλητές).

Να σημειώσουμε ότι η απόφαση για έναρξη των αγώνων σε Super League 2 και της Α1 βόλεϊ ανδρών δόθηκε -σύμφωνα και με την ανακοίνωση της ΓΓΑ- μετά τις διαβεβαιώσεις "για την αυστηρότατη τήρηση των ειδικών υγειονομικών πρωτοκόλλων, τα οποία προβλέπουν και εβδομαδιαίο μοριακό έλεγχο. Ελήφθησαν υπόψη, επιπλέον, ο όχι μεγάλος αριθμός αθλητών που συμμετέχουν σε αυτά τα πρωταθλήματα και οι οποίοι έχουν ξεκινήσει εδώ και εβδομάδες καθημερινές προπονήσεις, αλλά και η μέχρι στιγμής απουσία επιβάρυνσης του επιδημιολογικού φορτίου, εξαιτίας αυτών των δραστηριοτήτων. Επισημάνθηκε, μάλιστα, ότι βάσει των ανωτέρω προϋποθέσεων είναι μικρές οι πιθανότητες επιδημιολογικής επιβάρυνσης και στη συνέχεια."

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οσο υπάρχει Έραπος θα βγαίνουν ...Μαθουσάλες

Οσο υπάρχει Έραπος θα βγαίνουν ...Μαθουσάλες
Αθλητικά
[24/01/2021 - 19:00]

Η ομάδα των Εραστών Ποδοσφαίρου διασκεδάζει παίζοντας μπάλα με παίκτες που έχουν περάσει τα 40 και τα 50 ...περισσότερα

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ: Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μας, αλλά δεν θα γίνουμε αρνητές της σκληρής πραγματικότητας

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ: Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μας, αλλά δεν θα γίνουμε αρνητές της σκληρής πραγματικότητας
Αθλητικά
[21/01/2021 - 14:54]

Η ομάδα της Εύβοιας με ανακοίνωσή της κρούει το καμπανάκι του κινδύνου σε όσους διατυμπανίζουν μέσω τηλεδιασκέψεων ότι μπορούν να ξεκινήσουν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα υπό την απειλή της πανδημίας.  ...περισσότερα