Κοινωνία

ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΛΑΜΨΑΚΟΣ: Ενιωσε σαν τον Εσκομπάρ από έφοδο αστυνομικών

ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΛΑΜΨΑΚΟΣ: Ενιωσε σαν τον Εσκομπάρ από έφοδο αστυνομικών
13 Ιανουαρίου 2021, 15:02
Τρίωρη περιπέτεια την παραμονή των Χριστουγέννων .

Προκάλεσε αίσθηση και συζητήθηκε έντονα το ρεπορτάζ της Ευβοϊκής Γνώμης για την περιπέτεια που βίωσε ο νεαρός Μιχάλης Βασιλείου από τη Λάμψακο. Οπως έγραψε η "Γνώμη" δέκα νεαροί φίλοι αισθάνθηκαν την παραμονή των Χριστουγέννων σαν μέλη της Κόζα Νόστρα!

Διασκέδαζαν σε σπίτι, όταν δέχθηκαν έφοδο από μεγάλη αστυνομική δύναμη και για τρεις ώρες ένιωσαν σαν μαφιόζοι κακοποιοί!

Το περιστατικό σημειώθηκε στο σπίτι του απόφοιτου της Γυμναστικής Ακαδημίας Μιχάλη Βασιλείου, ο οποίος έκανε το λάθος να καλέσει φίλους του για να περάσουν μαζί το γιορτινό βράδυ. Οι φιλοξενούμενοι, μάλιστα, σχεδίαζαν να κοιμηθούν στον κολλητό τους για να μην βρεθούν στο δρόμο την ώρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Πρόκειται για νεαρούς ηλικίας μεταξύ 23-29 ετών από τη Λάμψακο. Γνωρίζονται από παιδιά με τον Μιχάλη Βασιλείου και μοιράζονται το πάθος τους για το ποδόσφαιρο και τη ζωή. Οι περισσότεροι είναι συμπαίκτες σε τοπικές ομάδες και κάνουν καθημερινή παρέα.

Οι εννιά φίλοι, λοιπόν, επισκέφθηκαν το σπίτι του Μιχάλη Βασιλείου και πέρασαν μερικές ξέγνοιαστες στιγμές. Γύρω στις 11 το βράδυ το «διέλυσαν» και χωρίστηκαν σε δύο ομάδες για να κοιμηθούν, ώστε να ξυπνήσουν το πρωί και να επιστρέψουν στους γονείς τους για να κάνουν Χριστούγεννα.

Τέσσερις φίλοι έμειναν για ύπνο στο ισόγειο και οι υπόλοιποι ανέβηκαν στο ανεξάρτητο διαμέρισμα του δεύτερου ορόφου, όπου ζουν οι γονείς του Μιχάλη Βασιλείου. Δεν πρόλαβαν, όμως, να κοιμηθούν, γιατί χτύπησε το κουδούνι και ακολούθησαν σκηνές βγαλμένες από γκανγκστερική ταινία.

Μετά από καταγγελία ότι στο σπίτι έχουν μαζευτεί πολλά άτομα, στήθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση. Δεκατρείς ένστολοι έκαναν έφοδο περικυκλώνοντας την κατοικία και μετατρέποντας τη νύχτα σε μέρα με τους φακούς τους. Το σκηνικό κράτησε για τρεις ώρες περίπου!

Τελικά, οι αστυνομικοί επέβαλαν πρόστιμο 3.000 ευρώ στον Μιχάλη Βασιλείου ως διοργανωτή της παράνομης -λόγω κορωνοϊού- συγκέντρωσης άνω των εννιά ατόμων. Κάθε ένας από τους νεαρούς τιμωρήθηκε με πρόστιμο 300 ευρώ για παράνομη μετακίνηση.

«Ήταν τραυματική εμπειρία. Νιώσαμε λες και ήμασταν εγκληματίες» είπε στη «Γνώμη»  ο Μιχάλης Βασιλείου και συνέχισε: «Ένας φίλος μου άνοιξε την πόρτα του σπιτιού και ο αστυνομικός μπήκε μέσα χωρίς ένταλμα Εισαγγελέα και έφτασε μέχρι και στο υπνοδωμάτιο.

»Ζήτησα εξηγήσεις για την απουσία εντάλματος, αλλά εισέπραξα αδιαφορία. Μας είπαν ότι έγινε επώνυμη καταγγελία για χαρτοπαίγνιο, αλλά δεν βρήκαν ούτε τράπουλα. Επί τρεις ώρες οι αστυνομικοί είχαν περικυκλώσει το σπίτι μου λες και ήταν το κρησφύγετο του Εσκομπάρ. Κάποιοι από τους φίλους μου έτρεμαν από το φόβο τους».

 « Μπούκαραν στο σπίτι χωρίς να έχουν ένταλμα »

Ο Μιχάλης Βασιλείου αναγνωρίζει το λάθος του για τη φιλική συγκέντρωση. Ο ίδιος σημείωσε: «Είχα πει σε πέντε φίλους, αλλά τελικά ήρθαν εννιά. Με τα παιδιά αυτά είμαστε κάθε μέρα μαζί. Επιπλέον, το πρόστιμο των 3.000 ευρώ είναι εξοντωτικό».

Η αστυνομική έφοδος χάλασε τα Χριστούγεννα της οικογένειας Βασιλείου. Ο πατέρας του Παναγιώτης Βασιλείου σημείωσε: «Μας κόπηκε η όρεξη για γιορτές. Οι αστυνομικοί έδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο και ευτυχώς δεν ξύπνησα για να ζήσω όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου. Τέτοιες συγκεντρώσεις έγιναν σε πολλά σπίτια».

Η οικογένεια έκανε ένσταση για τη διαγραφή των προστίμων και επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά της. «Εκτός από το υψηλό πρόστιμο, είναι και θέμα τιμής για εμάς. Όλη η Λάμψακος συζητάει την κινηματογραφική έφοδο των αστυνομικών και στιγματιστήκαμε χωρίς λόγο» κατέληξε ο Μιχάλης Βασιλείου.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ