Αστυνομικά

Βρέθηκαν κλοπιμαία μέσα σε μοναστήρι-Αφαντες οι μοναχές

Βρέθηκαν κλοπιμαία μέσα σε μοναστήρι-Αφαντες οι μοναχές
14 Ιανουαρίου 2021, 10:15
Εξαφανισμένη και η Ηγουμένη

Μια περίεργη και ιδιαίτερη περίπτωση, έχει να αντιμετωπίσει η αστυνομία Φωκίδας, καθώς κατηγορούμενες είναι οι μοναχές και η Ηγουμένη ενός μοναστηριού στην περιοχή της Δωρίδας.

Μετά από καταγγελία που έγινε, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε έρευνα μέσα στο μοναστήρι και βρήκαν κλοπιμαία, τα οποία είχαν κλαπεί λίγες ημέρες νωρίτερα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για πόρτες, παράθυρα και κάγκελα, τα οποία είχαν αφαιρεθεί από ποιμνιοστάσιο σε κοντινό χωριό.

Την καταγγελία έκαναν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής, οι οποίοι είναι σε δικαστική διαμάχη με το μοναστήρι για την διεκδίκηση του χώρου, οι οποίοι τονίζουν ότι το ποιμνιοστάσιο τους ανήκει, ενώ οι μοναχές ισχυρίζονται ότι τα αγροτεμάχια της περιοχής στην οποία βρίσκεται το ποιμνιοστάσιο ανήκει στο μοναστήρι, και επομένως αποδεικνύεται η κυριότητα των αντικειμένων.

Η αστυνομία αναζήτησε τις μοναχές και την Ηγουμένη, αλλά ήταν εξαφανισμένες προκειμένου να αποφύγουν το αυτόφωρο. Ωστόσο προχώρησε στη σύλληψη τριών εργατών, οι οποίοι έβαψαν και τοποθέτησαν τα παράθυρα και τα κάγκελα, χωρίς όμως όπως δήλωσαν οι ίδιοι, να γνωρίζουν ότι πρόκειται για κλοπιμαία.