Κοινωνία

Αντιδράσεις για τα ανοιχτά παράθυρα στα σχολεία

Αντιδράσεις για τα ανοιχτά παράθυρα στα σχολεία
19 Ιανουαρίου 2021, 13:10
Επιστολή δημάρχου στην Νίκη Κεραμέως .

Την έντονη ανησυχία τους εκφράζουν τόσο οι γονείς-κηδεμόνες των παιδιών, όσο και οι εκπαιδευτικοί για τα ανοιχτά παράθυρα εν ώρα διδασκαλίας.

Οι μαθητές φορούν σκουφιά, παλτά, ενώ στη βόρεια Ελλάδα, που οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές, έχουν προμηθευτεί μέχρι και κουβέρτες, τις οποίες βάζουν στα πόδια τους για να ζεσταίνονται.

Μπορεί το μέτρο αυτό να έχει παρθεί για την αντιμετώπιση του ιού, ωστόσο στο ενδεχόμενο οι μικροί μαθητές να κρυολογήσουν, ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, έστειλε επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ζητώντας για όσο καιρό επικρατεί κακοκαιρία, τα μαθήματα στο Δήμο Κοζάνης να γίνονται με τη μορφή τηλεκπαίδευσης.

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής:

«Ο Δήμος Κοζάνης καθ΄ όλη τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, με συνέπεια, αποτελεσματικότητα και σε απόλυτη συμμόρφωση προς τις υποδείξεις του ΕΟΔΥ, έλαβε και εφάρμοσε αυστηρά τα μέτρα, σε μια προσπάθεια να διασφαλίσει την δημόσια υγεία.

Τις τελευταίες όμως ημέρες δεν μπορούμε παρά να δηλώσουμε την ανησυχία μας σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας σε τοπικό επίπεδο, ως απόρροια της επιστροφής των μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις αίθουσες διδασκαλίας σε συνδυασμό με τη ραγδαία επιδείνωση των καιρικών συνθηκών.

Εφόσον η διεξαγωγή των μαθημάτων γίνεται δια ζώσης και λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες αερισμού (αερισμός αιθουσών, ανοικτά παράθυρα) που απαιτούνται λόγω covid-19, δημιουργούνται απαγορευτικές συνθήκες εκπαίδευσης τη στιγμή που η εξωτερική θερμοκρασία αγγίζει τους -8 έως -10 βαθμούς Κελσίου.

Λόγω της ιδιαιτερότητας του κλίματος στην περιοχή μας, κρίνεται αποφασιστικής σημασίας για εμάς, να προλαμβάνουμε τις οποιεσδήποτε καταστάσεις μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τον τόπο μας και τους ανθρώπους του, παρά να εφησυχάζουμε σε μια εκ των υστέρων καταστολή τους.

Στο πλαίσιο αυτό και λαμβάνοντας υπόψη μας τις επιδημιολογικές συνθήκες, θεωρούμε απειλή για την τοπική κοινωνία την εξακολούθηση των δια ζώσης μαθημάτων για τους μαθητές των Σχολικών Μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, των βρεφονηπιακών σταθμών και των ΚΔΑΠ από την ερχόμενη Δευτέρα, 18/1/2021 και μέχρι οι καιρικές συνθήκες βελτιωθούν.

Κατά συνέπεια και με βάση τα παραπάνω, παρακαλώ να επανεξετάσετε το θέμα της επαναφοράς σε τοπικό επίπεδο στο καθεστώς της τηλεκπαίδευσης για όσο χρονικό διάστημα αυτό κριθεί αναγκαίο λόγω καιρικών συνθηκών».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ