ΧΑΛΚΙΔΑ: Κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης - Γνωστός για την καταδίκη του στην υπόθεση του Noor 1

ΧΑΛΚΙΔΑ: Κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης - Γνωστός για την καταδίκη του στην υπόθεση του Noor 1
21 Ιανουαρίου 2021, 08:15
A+ A-
Την ημέρα της γιορτής του συζητήθηκε η αίτηση στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Χαλκίδας.

Κρατούμενος στη Φυλακή Χαλκίδας είναι ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης, ένας από τους καταδικασθέντες στην γνωστή υπόθεση για την μεταφορά των 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1».

Πρόσφατα, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, «έσπασε» τα ισόβια στα οποία είχε καταδικαστεί πρωτόδικα, χορηγώντας του το ελαφρυντικό της καλής διαγωγής μετά την πράξη.

Με την χορήγηση του ελαφρυντικού, ο Γιαννουσάκης που είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 18 ετών κάθειρξη μπορεί να αποφυλακιστεί έχοντας εκτίσει το 1/5 της πραγματικής ποινής και τα 3/5 με τον ευνοϊκό υπολογισμό των ημερομισθίων εργασίας κατά την κράτηση του στη φυλακή.

Ο Γιαννουσάκης κατέθεσε την σχετική αίτηση αποφυλάκισης, η οποία συζητήθηκε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Χαλκίδας, την Τρίτη 20 Ιανουαρίου, ανήμερα της ονομαστικής του εορτής (Αγίου Ευθυμίου).

Ο κρατούμενος μετήχθη στο Δικαστικό Μέγαρο Χαλκίδας, με την συνοδεία ισχυρής δύναμης της Εξωτερικής Φρουράς της Φυλακής, καθώς στο παρελθόν έχει απειληθεί η ζωή του.

Η συζήτηση της αίτησης αποφυλάκισης έγινε παρουσία των δικηγόρων του, μεταξύ των οποίων και ο Χαλκιδέος Θανάσης Τάρτης, οι οποίοι κατέθεσαν υπόμνημα, με το οποίο αναπτύσσουν τους λόγους, για τους οποίους πρέπει να γίνει δεκτή η αίτηση αποφυλάκισης.

Το Συμβούλιο άκουσε τον καταδικασθέντα, τους συνηγόρους και επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του τις προσεχείς μέρες.

Επιστροφή