Ο Chef Προτείνει

Μπουγάτσα απλή με σφολιάτα

Μπουγάτσα απλή με σφολιάτα
26 Ιανουαρίου 2021, 06:00
Ο,τι πρέπει

Μπουγάτσα νόστιμη και εύκολη.

Υλικά

  • 1 πακέτο σφολιάτα φρέσκια
  • 3 κούπες γάλα
  • 1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1/2 κούπα βούτυρο
  • 3 βανίλιες
  • 3-4 αβγά
  • άχνη ζάχαρη και κανέλα

Τι κάνουμε

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη και το βούτυρο, ανάβουμε το μάτι και ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και συνεχίζουμε το καλό ανακάτεμα, μέχρι να πήξει η κρέμα μας.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο να πέσει η θερμοκρασία. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου. Χτυπάμε σε μπολάκι τα αβγά με λίγη κανέλα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τη βανίλια, ανακατεύοντας καλά.

Βουτυρώνουμε το ταψί και απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Ρίχνουμε την κρέμα, την απλώνουμε καλά και τη σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου για περίπου 40 λεπτά.

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας τα κομμάτια με ζάχαρη άχνη και κανέλα κοσκινισμένα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ