ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού- Έρχονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες και μποφόρ

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού-  Έρχονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες και μποφόρ
22 Ιανουαρίου 2021, 16:53
A+ A-
Διαβάστε αναλυτικά την πρόβλεψη της ΕΜΥ.

Αλλάζει πάλι ο καιρός τις επόμενες μέρες. Αυτή τη φορά κύριο χαρακτηριστικό του καιρού δεν θα είναι τα χιόνια ή οι χαμηλές θερμοκρασίες αλλά οι καταιγίδες και οι βροχοπτώσεις.

Διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά προβλέπεται να επιδεινώσουν τον καιρό στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με τις πρώτες προβλέψεις, η Εύβοια δεν επηρεάζεται σημαντικά, αλλά δεν είναι απίθανη η επέκταση της κακοκαιρίας ανατολικά, οπότε θα επηρεαστεί και η περιοχή μας.

Η πρώτη επιδείνωση από το μεσημέρι του Σαββάτου 23 Ιανουαρίου  κυρίως στα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται να εκδηλωθούν:

Από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 23 Ιανουαρίου στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πρόσκαιρα το βράδυ στη δυτική Πελοπόννησο, με εξασθένηση από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 24 Ιανουαρίου. 

Από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πιθανώς πρόσκαιρα αργά το βράδυ στη δυτική Πελοπόννησο, με εξασθένηση από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα επικρατήσουν από το Σάββατο 23 μέχρι και τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου στα πελάγη, που πιθανώς το Σάββατο το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο να φτάσουν τοπικά 9 μποφόρ.

Νέα επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από τις πρωινές ώρες της Τρίτης 26 Ιανουαρίου από τα βορειοδυτικά, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της βόρειας χώρας, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις ανέμους.

Επιστροφή