Ψώνια στα μαγαζιά με ...χρονόμετρο εξετάζει η κυβέρνηση

Ψώνια στα μαγαζιά με ...χρονόμετρο εξετάζει η κυβέρνηση
25 Ιανουαρίου 2021, 14:55
A+ A-
Έντονη ανησυχία για τις εικόνες συνωστισμού.

H ανησυχία για τις εικόνες συνωστισμού σε εμπορικούς δρόμους στην Αθήνας και όχι μόνο, βάζει στο τραπέζι μία εφαρμογή, μέσω της οποίας οι καταναλωτές θα κάνουν τα ψώνια σε μαγαζιά με το ...χρονόμετρο!

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο που θα επιτρέπει στους πολίτες να κάνουν τα ψώνια τους για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Σταμπουλίδης τόνισε πως είναι λάθος να θεωρούμε ότι στέλνοντας πολλά SMS ξεγελάμε το κράτος και υπογράμμισε πως φέρνουμε σε δύσκολη θέση την πολιτεία που καλείται να λάβει περιοριστικά μέτρα.

Παράλληλα, ο Γ.Γ. Εμπορίου δήλωσε πως ένα από τα μέτρα που εξετάζονται είναι να χρησιμοποιηθεί η ηλεκτρονική εφαρμογή e-katanalotis προκειμένου ο πολίτης να βλέπει στο κινητό του τον διαθέσιμο χρόνο που έχει προκειμένου να ολοκληρώσει τη μετακίνησή του.

Εξήγησε, ωστόσο, ότι υπάρχουν ορισμένες δυσκολίες, όπως για παράδειγμα ότι ορισμένες ηλικιακές ομάδες δεν θα έχουν τη δυνατότητα να τη χρησιμοποιήσουν.

Επιστροφή