Πολιτική

ΜΑΝΤΟΥΔΙ: Αναστάτωση από τις φήμες ότι κλείνει το κατάστημα των ΕΛΤΑ

ΜΑΝΤΟΥΔΙ: Αναστάτωση από τις φήμες ότι κλείνει το κατάστημα των ΕΛΤΑ
27 Ιανουαρίου 2021, 11:10
Το θέμα έφερε στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

Ερώτηση προς τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης σχετικά με το ενδεχόμενο κατάργησης του καταστήματος των ΕΛΤΑ στο Μαντούδι, κατέθεσε ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών και υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, στο κείμενο της ερώτησης αναφέρεται στη αναστάτωση που έχει προκαλέσει η φημολογία κλεισίματος του καταστήματος στην τοπική κοινωνία.

Επιπλέον, εξηγεί τη σημασία ύπαρξής του, καθώς το συγκεκριμένο κατάστημα καλύπτει βασικές επικοινωνιακές ανάγκες και εξυπηρετεί περιοχή της Εύβοιας με μόνιμο πληθυσμό 4500 κατοίκων, που κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου αυξάνονται στο δεκαπλάσιο.

Εκτός των καθαρά ταχυδρομικών υπηρεσιών, εξυπηρετεί σημαντικό αριθμό συνταξιούχων, αποδίδοντας τις συντάξεις τους, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί σημείο πληρωμής των υποχρεώσεων τους προς το Δημόσιο και τους οργανισμούς κοινής ωφέλειας.

Με βάση τα παραπάνω, ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης ρωτά τον Υπουργό αν προτίθεται να λάβει τα απαραίτητα μέτρα και να εξετάσει κάθε δυνατή λύση σε διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες, προκειμένου το κατάστημα των ΕΛΤΑ Μαντουδίου να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του και να μην ενταθεί το αίσθημα εγκατάλειψης και ανασφάλειας των κατοίκων.