ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ: Κλειδί της νίκης του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ ήταν ο Καμαρά

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ: Κλειδί της νίκης του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ ήταν ο Καμαρά
27 Ιανουαρίου 2021, 22:05
A+ A-
Ο προπονητής του Ελλήσποντου Κώστας Καλλιμάνης σχολιάζει στο egnomi.gr τη νίκη με 3-0 του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ στο "Γ. Καραϊσκάκης" και αποθεώνει τον Καμαρά που έπαιξε στο "10".

Την γνώμη του για την ευρεία νίκη με 3-0 του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ κατέθεσε στο egnomi.gr ο προπονητής του Ελλήσποντου Κώστας Καλλιμάνης και ανέφερε μεταξύ άλλων:

"Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στο πρώτο 20λεπτο, αλλά μετά δεν υπήρχε ουσιαστικά στο γήπεδο. Η αλήθεια είναι ότι μπήκε φουριόζος και πίεσε τον Ολυμπιακό ψηλά, ό,τι έκανε και στην Τούμπα πριν 15 μέρες. Ο Ολυμπιακός σ' αυτό το διάστημα δεν μπορούσε να περάσει την σέντρα, ενώ ο ΠΑΟΚ είχε και την πρώτη μεγάλη φάση με τον Κρμέντσικ, που αποκρούει με τα πόδια ο Σα.

Μετά το 20λεπτο, όταν ο Ολυμπιακός κατάφερε να κρατήσει μπάλα και να αυξήσει την  κατοχή έκανε ξεκάθαρα το παιχνίδι του.

Το κλειδί της νίκης ήταν ο Καμαρά που έπαιξε δεκάρι, πίσω από τον Ελ Αραμπί, με τον Μπρουμά αριστερά και τον Φορτούνη δεξιά.

Ολες οι επικίνδυνες φάσεις του Ολυμπιακού "χτίστηκαν" με τον Καμαρά που έβγαινε σαν κρυφός φορ.

Ο Ολυμπιακός είναι είναι 1-2 κλάσεις ανώτερος. Εδειξε ότι είναι καλύτερος, μόλις πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο.

Το 2ο και το 3ο γκολ προήλθαν από κλεψίματα στο χώρο του κέντρου.

Ο Ολυμπιακός και τη μισή ευκαιρία μπορεί να την μετατρέψει σε γκολ.

Ο ΠΑΟΚ από την άλλη, είναι μια ομάδα που κάνει το εύκολο ...δύσκολο.

Είναι η ομάδα με τις περισσότερες τελικές στο πρωτάθλημα, αλλά δεν έχει το εύκολο γκολ.

Δηλαδή ο Ελ Αραμπί στη μισή φορά που βρέθηκε σε θέση βολής σκόραρε, ενώ αντίστοιχα ο Κρμέντσικ όχι, αν και ο φορ του ΠΑΟΚ στην ευκαιρία που χάνει στην αρχή είναι σε δυσκολότερη θέση.

Έχει να κάνει και με την ποιότητα των παικτών.

Τακτικά ο ΠΑΟΚ σε φάση επίθεσης είχε έναν σχηματισμό 4-4-2 ή 4-4-1-1, με τον Ουάρντα να κινείται -ελάχιστα- πίσω από τον Κρμέντσικ, αλλά ο Αιγύπτιος δεν φάνηκε πολύ, ήταν ανούσιος, αν εξαιρέσουμε μια κεφαλιά που έκανε στο 1-0 και έχασε την ευκαιρία ο ΠΑΟΚ να φέρει το ματς στα ίσια.

Οταν πίεζε ψηλά ο ΠΑΟΚ ο σχηματισμός γινόταν 4-3-3.

Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με έναν σχηματισμό 4-2-3-1, ξαναλέω με τον Καμαρά να είναι η ευχάριστη έκπληξη σε ρόλο δεκαριού.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να είχε σε κάποια διαστήματα την μπάλα στην κατοχή του και ο Ολυμπιακός να βρισκόταν πίσω από την μπάλα, αλλά οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν παράλληλα και με μεγάλες μπάλες, ενώ οι γηπεδούχοι έβγαλαν συνεργασίες και παίκτες από πίσω.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Βρουσάι, που σκοράρει το τρίτο γκολ. Οταν βγάζεις από πίσω τους επιθετικούς χαφ, σε βοηθάει να δημιουργήσεις ρήγματα στον αντίπαλο.

Επίσης ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο ήταν σφιχτός αμυντικά με γρήγορες επιστροφές, δεν μπόρεσε να τον βρει ανοιχτό ο Ολυμπιακός.

Βέβαια, μετά το 1-0 ο ΠΑΟΚ ρίσκαρε για να ισοφαρίσει, ανέβασε πιο ψηλά τα μπακ του, για να πάρει πλάτος στο γήπεδο, αλλά έχανε την μπάλα στην ...ανάπτυξη στον άξονα, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός, σχεδόν με τον ίδιο τρόπο να πετύχει ακόμη δύο γκολ. Δεν πρόλαβε ο ΠΑΟΚ να έχει γρήγορα αντίδραση στην άμυνα.

Πιστεύω, βέβαια, ότι μετά το 2-0 ο ΠΑΟΚ το ...ψιλοπαράτησε το ματς, δεν είχε τα ψυχικά αποθέματα να κάνει κάτι παραπάνω".

Επιστροφή