ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αυστηρό lockdown στο Δήμο Χαλκιδέων - Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αυστηρό lockdown στο Δήμο Χαλκιδέων - Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα
29 Ιανουαρίου 2021, 18:35
A+ A-
Το ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς και ισχύει από το πρωί του Σαββάτου.

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες είχε ως αποτέλεσμα να τεθεί στο κόκκινο επίπεδο ο Δήμος Χαλκιδέων, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε όλο το Δήμο Χαλκιδέων θα εφαρμοστεί αυστηρό lockdown από το πρωί του Σαββάτου 30 Ιανουαρίου μέχρι την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου. Όλες αυτές οι μέρες η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί.

Όλα τα μέτρα, που θα ισχύσουν στις περιοχές, που βρίσκονται στο επίπεδο Β' - αυξημένου κινδύνου, άρα και στο Δήμο Χαλκιδέων, είναι τα εξής:

1. Η απαγόρευση κυκλοφορίας στις περιοχές αυτές ισχύει από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί, πλην της Αττικής που λόγω μητροπολιτικότητας, αυξημένου πληθυσμού και του δικτύου μαζικών μεταφορών, η απαγόρευση ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

2. Λειτουργούν διά ζώσης μόνο τα Γυμνάσια (τα Λύκεια λειτουργούν με τηλε-εκπαίδευση).

3. Στους χώρους λατρείας, επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα κατά την τέλεση λειτουργιών.

4.Η λειτουργία καταστημάτων γίνεται με την μέθοδο click away και ειδικά τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία λειτουργούν με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού (click in a shop).

Στο κόκκινο βρίσκονται ακόμα οι Δήμοι Θηβαίων και Τανάγρας, καθώς και ο και ο οικισμός Ρομά της Δημοτικής Ενότητας Δυστίων του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου.

Να σημειώσουμε ότι όλοι οι υπόλοιποι δήμοι της Εύβοιας ΔΕΝ βρίσκονται στο κόκκινο επίπεδο.

Έτσι σε αυτούς συνεχίζουν να ισχύουν τα ίδια περιοριστικά μέτρα όπως μέχρι σήμερα, ενώ επιπλέον τη Δευτέρα θα ξεκινήσει η διά ζώσης λειτουργία και των Λυκείων.

Επιστροφή