Aυτή τη βιταμίνη πρέπει να έχει οπωσδήποτε η κρέμα ματιών σου!

Aυτή τη βιταμίνη πρέπει να έχει οπωσδήποτε η κρέμα ματιών σου!
5 Φεβρουαρίου 2021, 09:03
A+ A-
Την γνώριζες μέχρι σήμερα;

Η πιο ευαίσθητη περιοχή είναι τα μάτια μας αφού είναι αυτά στα οποία αποτυπώνεται  η κούραση, η ταλαιπωρία, η αϋπνία, το κλάμα και το ξενύχτι. Είναι, όμως, και το σημείο που «φωνάζει» την ηλικία μας. ΓιΆ αυτό ακριβώς πρέπει να τη φροντίζουμε ιδιαιτέρως!

Θα έχεις ακούσει πως η ρετινόλη (βιταμίνη Α) είναι must για τα μάτια, ώστε να προλάβει και να αντιμετωπίσει τις πρώτες λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Ή πως η βιταμίνη C είναι αναγκαία για να χαρίσει λάμψη και ενυδάτωση στην περιοχή.

Όμως, το 2021 υπάρχει ακόμη ένα ακόμη σούπερ συστατικό που πρέπει να δοκιμάσουμε όλες στα μάτια μας και που σίγουρα θα λατρέψουμε. Ο λόγος για τη βιταμίνη Κ, την "ξεχασμένη βιταμίνη" όπως τη λένε οι ειδικοί!

 Η βιταμίνη Κ χρησιμοποιείται κατά κόρον για να βοηθήσει το δέρμα να ανακάμψει από χειρουργικές επεμβάσεις ή από θεραπείες λέιζερ, μιας και θεωρείται ότι βοηθά στην επούλωση πληγών και σημαδιών. Ως συμπλήρωμα επίσης, βοηθά στην ανάπτυξη των οστών, την καλή λειτουργία της μνήμης μέχρι και την πρόληψη της πρόωρης γήρανσης. Αυτές ήταν οι γνωστές δράσεις της μέχρι και σήμερα.

Πρόσφατες έρευνες, ωστόσο, έδειξαν πως η βιταμίνη Κ μπορεί να αποτελέσει  skincare συστατικό στις κρέμες ματιών και να χαρίσει το πιο ξεκούραστο και λαμπερό βλέμμα.  Τι λες, δεν θέλεις τώρα να δοκιμάσεις μία κρέμα με βιταμίνη Κ;

Επιστροφή